Πολιτική

Στα Ψαρά ο Αλέξης Τσίπρας -Αυστηρό μήνυμα προς Τουρκία (pics)

Στα Ψαρά ο Αλέξης Τσίπρας  -Αυστηρό μήνυμα προς Τουρκία (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο νησί των Ψαρών, και παρίσταται στις εκδηλώσεις του Δήμου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ενώ απευθυνόμενος στους λιγοστούς κατοίκους είπε ότι φυλάττουν Θερμοπύλες και τους αξίζει κάθε εύνοια της Πολιτείας.

Και λέγοντας μεταξύ άλλων «ότι εκεί, όπως και σε όλα τα ακριτικά νησιά, και όχι στην πρωτεύουσα, χτυπά η καρδιά της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, νωρίτερα παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου κατά την είσοδό του αποδόθηκαν τιμές από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού,αγήματα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.

Στο μήνυμά του τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ψαρά «η σκέψη μας, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σήμερα στους δύο στρατιωτικούς μας, οι οποίοι παραμένουν στην Αδριανούπολη και για τους οποίους κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα. Η Ελλάδα είναι πόλος -αλλά και εγγυητής- της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας.

Γι’ αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα», τόνισε και πρόσθεσε:

«197 χρόνια από τις μέρες που σήμαναν τον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδα μας. Εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδος και η καρδιά της Ευρώπης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για την ιστορική προσφορά της «Ολόμαυρης Ράχης» αλλά και την «ακλόνητη πίστη στην πρόοδο και την απόρριψη κάθε μορφής τυραννίας και καταπίεσης».

Αυστηρό ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τη γείτονα, καλώντας την Τουρκία «να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Υπενθυμίζοντας το αυστηρό ανακοινωθέν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να κατανοήσει η Τουρκία ότι «τον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του».

Παρόντες στις επετειακές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων ήταν  ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ορεστιάδα

Ενώ στην Ορεστιάδα βρέθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Ελένη Νιζάμη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X