Auto - Moto

Απεργία: Τι ισχύει με Μετρό, Ηλεκτρικό, Τρόλεϊ, Τραμ και Λεωφορεία

Απεργία: Τι ισχύει με Μετρό, Ηλεκτρικό, Τρόλεϊ, Τραμ και Λεωφορεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απεργία: Η Πανελλαδική απεργία προκαλεί κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αθήνα. «Μπάχαλο» με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από τα ξημερώματα και απίστευτη ταλαιπωρία για τους πολίτες. Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους, ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Η απεργία που έχει εξαγγελθεί για όλη τη χώρα, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κυρίως στην Αθήνα. Το γεγονός ότι ακόμα και το πρωί της Πέμπτης (21/9) δεν ήταν ξεκάθαρο το πώς και ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και αναστάτωση στους πολίτες, που δεν γνώριζαν αν και πώς θα μπορέσουν να μετακινηθούν στην εργασία τους.

Μέχρι τώρα, λοιπόν, αυτά που ισχύουν είναι ότι δεν λειτουργούν οι γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό, ενώ το Τραμ θα λειτουργήσει μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι. Για τα τρόλεϊ, η υπόθεση θα εκδικαστεί νωρίς το πρωί έτσι ώστε να υπάρξει απόφαση για το αν η απεργία θα συνεχιστεί. Μέχρι την απόφαση, πάντως, τρόλεϊ δεν κυκλοφορούν στην Αθήνα.

Στα λεωφορεία, τώρα, υπάρχει και η μεγαλύτερη σύγχυση. Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, όμως, έδωσε το ελεύθερο της συμμετοχής στην απεργία σε όποιον εργαζόμενο το επιθυμεί. Έτσι, υπάρχουν μεν λεωφορεία στον δρόμο αλλά καταγράφονται τεράστιες καθυστερήσεις που φτάνουν κατά περίπτωση και τα 40 λεπτά, από τις 6:00 το πρωί.

Αναφορικά με τον Προαστιακό, θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ κανονικά διεξάγονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Φράκαραν» από το πρωί οι δρόμοι

Όπως ήταν λογικό, η απεργία στα ΜΜΜ έχει οδηγήσει όσους διαθέτουν οχήματα στο να τα χρησιμοποιήσουν για να μετακινηθούν. Η κίνηση στους δρόμους είναι κάτι παραπάνω από αυξημένη, με την ταλαιπωρία να αυξάνεται. Οι δρόμοι της Αττικής από το πρωί της Πέμπτης έχουν… φρακάρει και όσο περνούν οι ώρες το μποτιλιάρισμα δείχνει να γίνεται ακόμα χειρότερο.

Συγκεκριμένα ο Κηφισός βρίσκεται ήδη στο «κόκκινο», στο κομμάτι από τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι και στη Νέα Φιλαδέλφεια, και στα δύο ρεύματα.

Αλλά και στη Μεσογείων, στο ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι έντονη από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Δείτε εδώ την κίνηση στους δρόμους, από την Τροχαία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X