Auto - Moto

Benda 300 Turbo V2: Τους «σκίζουν» όλους με τους νέους κινητήρες! (video)

Benda 300 Turbo V2: Τους «σκίζουν» όλους με τους νέους κινητήρες! (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Benda είναι μια “Premium” κινέζικη εταιρεία που έχει τραβήξει αρκετές φορές την προσοχή μας, διότι σε μια εποχή που ακόμα και οι Ιάπωνες προσπαθούν να φτιάχνουν δέκα διαφορετικά μοντέλα χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήρα (και μάλιστα την πιο φτηνή κατασκευαστικά επιλογή των δικύλινδρων εν σειρά) με τα ίδια περιφερειακά μηχανικά μέρη, θυμίζοντας μας τις εποχές του ’80 και του’ 90 που η Ducati και η BMW είχαν έναν, άντε δύο κινητήρες σε διάφορους κυβισμούς σε ολόκληρη τη γκάμα της, η κινέζικη Benda έχει παρουσιάσει μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ένα V2 στα 300CC, ένα τετρακύλινδρο εν σειρά στα 700cc, δύο (!!!!!) V4 κινητήρες στα 1200cc και 500cc (!!!!) και τώρα κατέθεσε πατέντες για μια supersport μοτοσυκλέτα που ονομάζει VTR 300 Turbo και θα έχει τον V2 κινητήρα των 300cc με υπερσυμπιεστή καυσαερίων.

Τόσους πολλούς και ακριβούς στην κατασκευή κινητήρες δεν είχε στην παραγωγή ούτε η Honda την χρυσή εποχή της στις αρχές των 90ies… Εντάξει, τότε είχε η Honda τα πάντα σε όλους τους κυβισμούς και μάλιστα για την έως και τέσσερεις διαφορετικού τύπου κινητήρες στην ίδια κατηγορία κυβισμού… Τώρα θα φτιάξει Transalp με τον βαρύ και αργόστροφο κινητήρα των NC..

Πάμε όμως πίσω στην Benda που βρίσκεται σε οργασμό δημιουργικότητας. Στις 15 Ιανουαρίου διέρρευσαν ένα teaser και μερικές πληροφορίες για την άφιξη του Benda VTR 300 Turbo. Το όνομα “VTR” προφανώς θα της δημιουργήσει νομικά προβλήματα έξω από την αγορά της Κίνας, διότι το χρησιμοποιεί ακόμα η Honda και δεν νομίζουμε να πλήρωσαν οι Κινέζοι τους Ιάπωνες πνευματικά δικαιώματα για την χρήση του.

Επίσης η λέξη Turbo υπάρχει, αλλά κοιτώντας τα 3D σχέδια της μοτοσυκλέτας, βλέπουμε μόνο ένα δισκόφρενο εμπρός και η τρύπα της εξάτμισης είναι υπερβολικά μικρή για κινητήρα που θεωρητικά θα βγάζει πολλά περισσότερα άλογα από τα 30 της ατμοσφαιρικής έκδοσης του V2 των 300cc που έχει ήδη στην παραγωγή η Benda.

Εκείνο όμως που μας κρατά “διστακτικούς” είναι το γεγονός πως έχουμε δει από κοντά τα νέα μοντέλα της Benda στην τελευταία έκθεση της EICMA και η όλη αίσθηση που μας άφησαν (θέση οδήγησης, ποιότητα κατασκευής) ήταν πως έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να φτάσει το επίπεδο που βρίσκονται οι φτηνότερες προτάσεις των γνωστών κατασκευαστών, ακόμα και πολλών κινέζικων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X