Auto - Moto

CFMOTO 450 SR 2023: Έτοιμο το νέο δικύλινδρο supersport! (videos)

CFMOTO 450 SR 2023: Έτοιμο το νέο δικύλινδρο supersport! (videos)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η CFMOTO βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έναν οργασμό δημιουργικότητας νέων μοντέλων που αφορούν άμεσα το κοινό της δύσης. Το 800 ΜΤ και τα CL700X Heritage/Sport είναι το πρώτο δείγμα από τη νέα εποχή της CFMOTO που την διαχωρίζει αισθητά από τις υπόλοιπες κινέζικες εταιρείες, ενώ η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto3 προσδίδει επιπλέον κύρος και διεθνή αναγνώριση στο όνομά της.

Αυτή την εμπλοκή με τους αγώνες ταχύτητας θέλει φυσικά να την καρπωθεί και στον εμπορικό τομέα. Μέχρι σήμερα η γκάμα των supersport μοντέλων της CFMOTO είχε τα μικρά μονοκύλινδρα 125/250 και 300 SR.

Από το 2023 είναι έτοιμη να ανέβει κατηγορία με το ολοκαίνουριο 450 SR, το οποίο έχει έναν εντελώς νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 450 κυβικών.

Στην τελευταία έκθεση της EICMA είχαμε δει από κοντά αυτή τη μοτοσυκλέτα σε πρωτότυπη μορφή και τώρα ήρθε η ώρα να τη δούμε και στην τελική μορφή παραγωγής χάρη στη φωτογραφία που διέρρευσε στη δημοσιότητα από τα αρχεία της υπηρεσίας εγκρίσεων τύπου της Κίνας.

Μαζί με την φωτογραφία διέρρευσαν και κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της, που μας δείχνουν πως ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι άμεσα ανταγωνιστικός με εκείνων των Honda CB 500, τον οποίο φυσικά έχουν “κλωνοποιήσει” πάρα πολλές κινέζικες εταιρείες.

https://www.youtube.com/watch?v=A-rXRim5zBQ

Συγκεκριμένα, ο κινητήρας των 449cc της CFMOTO έχει ονομαστική ιπποδύναμη στους 50 ίππους, ενώ της Honda έχει 47 ίππους. Επίσης η CFMOTO ανακοινώνει μόλις 167 κιλά για το 450 SR, ενώ η Honda δηλώνει 192 κιλά για το CBR 500 R. Βέβαια η Honda δίνει πάντα το βάρος με γεμάτο το ρεζερβουάρ και όλα τα υγρά μέσα στον κινητήρα. Ακόμα κι έτσι όμως, τα 167 κιλά του 450 SR είναι πολύ λογικός αριθμός στις μέρες μας για supersport μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας, έστω κι αν δεν συμπεριλαμβάνονται τα υγρά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X