Επιλογές

Αλαλούμ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Αλαλούμ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλαλούμ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αντί να λύσει οριστικά το ζήτημα, φαίνεται πως το περιέπλεξε ακόμα περισσότερο με την απόφαση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις τέσσερις, τουλάχιστον εκτιμήσεις που έχουν εκφραστεί για τα αναδρομικά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι για τις κύριες συντάξεις. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση το ΣτΕ έκλεισε οριστικά την πόρτα των διεκδικήσεων αναδρομικών. Το σκεπτικό είναι πως από  τη στιγμή που  δέχεται ως βάση επανυπολογισμού τις συντάξεις του 2014, που είχαν μέσα τους τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012, είναι σαν να νομιμοποιεί – λένε ειδικοί – στο διηνεκές τις παλαιές περικοπές δια της πλαγίου.

Δεύτερη άποψη, παραπλήσια της πρώτης είναι εκείνη που αναφέρει πως δικαίωμα διεκδικήσεων είναι όσοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των πρώτων μνημονιακών νόμων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για 122 άτομα.

Η τρίτη εκτίμηση αναφέρει ότι δικαιούνται όλοι αναδρομικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, αφού ο νόμος Κατρούγκαλου με τον επανυπολογισμό των συντάξεων άρχισε να εφαρμόζεται από την 1 Ιανουαρίου 2019.

Η τέταρτη άποψη που έχει εκφραστεί είναι πως δικαιούνται αναδρομικά όλοι για το διάστημα από τον Ιούνιο 2015 ως το Μάιο του 2016, δηλαδή για 11 μήνες. Για την περίπτωση αυτή το ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί υπολογίζεται σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X