Αλήθεια ποιο γκάλοπ είναι αληθινό; Του ΠΑΜΑΚ ή της Κάπα Research;

Και τώρα τι λέτε κύριοι γκαλοπατζήδες; Η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ είναι 12 μονάδες ή μήπως 4,8;

Μην μας πείτε τίποτα για μεθόδους, εικόνες, μεθοδολογίες και άλλα έπεα πτερόεντα. Το ζητούμενο και των δύο είναι η πολιτική επιρροή των κομμάτων, η φωτογραφία της στιγμής. Τόση μεγάλη διαφορά δεν δικαιολογείται. Κάποια φωτογραφία είναι εντελώς «καμμένη».

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα θεωρούν «καμμένη¨ τη φωτογραφία της ΠΑΜΑΚ και οι Νεοδημοκράτες της Κάπα Research.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Αλλιώς θα καεί εντελώς ένα εργαλείο έρευνας και εξαγωγής συμπερασμάτων. Η αναξιοπιστία προσεγγίζει την κορυφή και εσείς οφείλετε να βάλετε τάξη στα του οίκου σας, γιατί τέτοιες διαφορές δεν εκθέτουν μόνο εταιρείες, αλλά εκθέτουν κλάδους ολόκληρους, αφού καταστρέφουν την αξιοπιστία των εργαλείων δουλειάς.

Τέλος πάντων. ο eretikos.gr έχει επανειλημμένα υποστηρίξει πως η ουσία της υπόθεσης δεν βρίσκεται στη φωτογραφία της στιγμής (η οποία μπορεί να είναι παραμορφωτική), ιδίως όταν η ρευστότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο.

Η ουσία, αν θέλει κάποιος να βγάλει συμπεράσματα, είναι η αλληλουχία των φωτογραφιών μέσα στο χρόνο, γιατί με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτονται οι τάσεις, οι κινήσεις, τα ρεύματα και οι βαθύτερες διεργασίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ