Αναλύσεις

15 Φεβρουαρίου 2005 – Όταν το YouTube ιδρύθηκε

15 Φεβρουαρίου 2005 – Όταν το YouTube ιδρύθηκε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το YouTube ιδρύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2005 από τους πρώην εργαζόμενους της PayPal, Τσαντ Χάρλεϊ, Στιβ Τσεν και Τζουντ Καρίμ.

Αρχικά  ήταν μια πλατφόρμα κοινοποίησης βίντεο με περιορισμένη δημοτικότητα. Όλα αλλάξαν μέγεθος το 2006. Όταν η Google αγόρασε το YouTube για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά διατήρησε τη λειτουργία της ανεξάρτητης εταιρείας. Από τότε, το YouTube έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες βίντεο στον κόσμο, με εκατομμύρια χρήστες και περιεχόμενο σε όλες τις κατηγορίες.

To πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube είχε με τίτλο “Me at the zoo” (“Εγώ στον ζωολογικό κήπο” στα ελληνικά) και δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου του 2005. Το βίντεο απεικονίζει τον συνιδρυτή του YouTube, Τζουντ Καρίμ, να μιλάει για τους ελέφαντες στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το βίντεο θεωρείται ένα ιστορικό γεγονός στην ιστορία της ιντερνετικής πλατφόρμας, καθώς σηματοδότησε την αρχή της δημοφιλίας του βίντεο και της εξάπλωσης του YouTube ως εργαλείου κοινής χρήσης βίντεο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός χρηστών του YouTube καθημερινά. O αριθμός διαφέρει ανάλογα με την ημέρα και την ώρα, καθώς και ανάλογα με τη χώρα και τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Ωστόσο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται από τη Google, τη μητρική εταιρεία του YouTube, η πλατφόρμα έχει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια χρήστες τον μήνα σε όλο τον κόσμο…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X