Αναλύσεις

Αδιόρθωτοι νεοφιλελεύθεροι

Αδιόρθωτοι νεοφιλελεύθεροι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Είναι αδιόρθωτοι νεοφιλελεύθεροι και δεν χάνουν ευκαιρία να το δείχνουν. Τη στιγμή που ο κορονοϊός επελεύνει, τις ώρες που όλοι στρέφονται στο δημόσιο σύστημα υγείας και στο κράτος (σε ολόκληρο τον κόσμο) κάποιοι αδιόρθωτοι νεοφιλελεύθεροι αρνούνται να διδαχτούν, αρνούνται να πάρουν μαθήματα, να δουν την πραγματικότητα. Δεν ορρωδούν ούτε μπροστά στον κορονοϊό. Συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις αποτυχημένες (εκ των πραγμάτων πλέον) νεοφιλελεύθερες συνταγές.

Κραυγαλέο παράδειγμα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Βρήκε ευκαιρία μέσα στην αναμπουμπούλα και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων. Πρωτοφανές φαινόμενο. Από όλες τις χώρες που πλήττονται μόνο στην Ελλάδα σκέφτηκαν και βάζουν σε εφαρμογή την ευφυή ιδέα της μείωσης μισθών, ένα μέτρο ακραία νεοφιλελεύθερο και αποτυχημένο, όπως απέδειξε και ο υποκατώτατος μισθός, ο οποίος απέτυχε και δεν δημιούργησε θέσεις εργασίας.

Την ώρα που σε όλες τις χώρες αναζητούν τρόπους και μεθόδους να ρίξουν περισσότερα χρήματα στην οικονομία, να περιορίσουν την κρίση και να είναι σε καλό σημείο επανεκκίνησης οι οικονομίες, οι φωστήρες στην Ελλάδα κάνουν το αντίθετο. Εφαρμόζουν μία παγκόσμια πρωτοτυπία ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Μειώνουν μισθούς στερώντας χρήματα από την αγορά και φυσικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους

Και τι πρέπει να γίνει με τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται θα ρωτήσετε. Την απάντηση ήδη τη δίνουν όλες σχεδόν οι χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Το κράτος αναλαμβάνει να ενισχύσεις εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Συμπέρασμα: Η απόφαση Βρούτση είναι όχι μόνο για τους εργαζόμενους βλαπτική, αλλά και για την οικονομία. Θα δυσκολέψει τη γρήγορη επανεκκίνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X