Αναλύσεις

Ανάγνωση παρέμβασης Καραμανλή

Ανάγνωση παρέμβασης Καραμανλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Νίκου Καραχάλιου

1.Timing: Αμέσως μετά την εκκίνηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ο Κώστας Καραμανλής δεν προέτρεξε. Άφησε την πρωτοβουλία στην Κυβέρνηση, αλλά προφανώς δεν καλύπτεται ούτε ο ίδιος, ούτε η Παράταξη από τις έως τώρα ενέργειες.

2.Ευρύτερο timing: Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή είχε προαναγγελθεί του σκανδάλου, άρα θα ήταν η 3η δημόσια παρέμβαση του σε 6 μήνες μετά από σχεδόν 12 χρόνια σιωπής. Επομένως, εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική που θα υλοποιείτο ανεξαρτήτως υποκλοπών, με αιτία κυρίως τα εθνικά ζητήματα.

3.Τόπος: Η Κρήτη είναι η έδρα των Μητσοτάκηδων (το πλαίσιο της νέας παρουσίας του στα κοινά: πρώτη πολιτική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη ΕΜΣ-το γήπεδό του-,μετά στο Μέγαρο Μουσικής στην Πρωτεύουσα και τέλος στη Μεγαλόνησο). Είναι πατρίδα όμως και των Κεφαλογιάννηδων και των Βαρδινογιάννηδων.

4.Συνακόλουθα: Μεγάλες οικογένειες=μεγάλες αλλαγές + η παρουσία της Όλγας, που εμφανίζεται πιο λαμπερή και ώριμη από ποτέ. 

5.Επιλογές: Δεν έχει ξαναμιλήσει σε πολιτικό μνημόσυνο, παρά μόνο στο ετήσιο του Εθνάρχη. Ο Γιατρός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ήταν ο ισχυρότερος αντίπαλος του Επίτιμου.

6.Σημειολογία: Χωρίς γραβάτα ο Κώστας Καραμανλής; Μάλλον έχει αγριέψει..

  1. Παρών: Μίλησε πριν τη ΔΕΘ. 
  1. Συσχετισμοί: Αν παρέμβει μετά ο Αντώνης Σαμαράς; Θυμάστε την περσινή κοινή είσοδο των 2 Πρωθυπουργών στο Βελλίδειο; Ήταν το πρώτο σήμα στον αλαζόνα Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμαζευτεί..τους αγνόησε.. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.
  1. Διαφυγή: Άφησε ένα τελευταίο παράθυρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Του έδωσε μια τελευταία ευκαιρία. Να αποδείξει την αθωότητα του. Μπορούσε να τον τελειώσει χθες. Προτίμησε θεσμικά και σεβόμενος τη θέση του Μητσοτάκη -του μικρού- να του ανοίξει μια πόρτα διαφυγής: να πει την αλήθεια και να σωθεί(;;;) 
  1. Αλήθειες: Γίνεται όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να ρίξει φως στο σκοτάδι που ο ίδιος έχει επιλέξει; Πολύ δύσκολα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X