Αναλύσεις

Handelsblatt: «Η Ευρώπη χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Handelsblatt: «Η Ευρώπη χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Handelsblatt- «Η Ευρώπη χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού – τώρα», είναι ο τίτλος άρθρου στην οικονομική εφημερίδα Handeslblatt και αναφέρεται στην σχετική πρόταση που υπέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να συμφωνήσει σε ένα ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Περαιτέρω καθυστερήσεις προκαλούν μόνο ακόμη περισσότερο γραφειοκρατικό κόστος», αναφέρει ο αρθρογράφος – ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Γκερντ Χέλερ και επισημαίνει ότι το πιστοποιητικό, που πρότεινε εδώ και εβδομάδες ο πρωθυπουργός, έχει ως στόχο την διευκόλυνση τουριστικών και επαγγελματικών ταξιδιών.

Άλλωστε, όπως τονίζει, αεροπορικές εταιρίες και τουριστικός κλάδος ζητούν ένα ενιαίο αποδεικτικό εμβολιασμού.

«Αλλά η Επιτροπή στις Βρυξέλλες βάζει φρένο. Ο καιρός “δεν είναι ακόμη ώριμος”, δηλώνει αποφεύγοντας το θέμα η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, “υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά”. Η διστακτικότητα εκπλήσσει», συνεχίζει ο αρθρογράφος και αναφέρεται στην κριτική που δέχονται η κυρία φον ντερ Λάιεν και η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδη για την διαχείριση στο θέμα των εμβολίων.

Μόσιαλος: Μόλις 0,000377% η πιθανότητα αναφυλαξίας από τα εμβόλια της PfiZer και της Moderna

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X