Αναλύσεις

Μετά την απόσυρση Μπουτάρη ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται στην Νοτοπούλου…

Μετά την απόσυρση Μπουτάρη ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται στην Νοτοπούλου…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά την απόσυρση Μπουτάρη από την κούρσα, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί προς το να «κλειδώσει» την υποψηφιότητα της νυν υφυπουργού, Κατερίνας Νοτοπούλου…

Ο λόγος είναι ότι τοπικά στελέχη έχουν αναλύσει τις απόψεις τους για την μάχη της Θεσσαλονίκης και δεν απορρίπτουν την προώθηση και άλλων υποψηφιοτήτων, όπως του κυβερνητικού βουλευτή, Γιάννη Αμανατίδη και άλλων.

Στο Κίνημα Αλλαγής, όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη καταστρώσει τα σχέδιά τους για την περίπτωση που ο Γιάννης Μπουτάρης θελήσει να παραδώσει την σκυτάλη με την λήξη της θητείας του.

Ενώ πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι η ιδιαίτερα δημοφιλής στην Θεσσαλονίκη -νυν ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης- Εύα Καϊλή θα έχει την πλήρη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής για να κάνει το ισχυρό βήμα στον Δήμο.

Είναι βέβαια αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή, η εν δυνάμει υποψήφια για πολλούς στον Δήμο της Θεσσαλονίκης, έχει αφενός εκφράσει δημοσίως και αρμοδίως το ενδιαφέρον της να επανεκλέγει στην μάχη των ευρωεκλογών και αφετέρου ότι έχει διαφωνήσει ανοιχτά με την συμφωνία των Πρεσπών- εν αντιθέσει με τον κ. Μπουτάρη που έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της λύσης του Μακεδονικού από την παρούσα βουλή.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι ούτε η Νέα Δημοκρατία έχει επισήμως δώσει το «χρίσμα» σε κάποιον ενδιαφερόμενο για την αυτοδιοικητική αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη. Έμπειροι πολιτικοί προεξοφλούν τέλος, ότι πιθανή κάθοδος της κ.Καϊλή θα ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα στον Δήμο της Θεσσαλονίκης…

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X