Αναλύσεις

Παιχνίδια σε βάρος των Ελλήνων τα μνημόνια

Παιχνίδια σε βάρος των Ελλήνων τα μνημόνια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου* 

“Το αποκορύφωμα της αδικίας είναι να δείχνεις δίκαιος ενώ δεν είσαι”
(Πλάτων [Αθήνα, 429 – 345 π.Χ.], Πολιτεία 361a-4 )

Δεν μας αξίζει στους Έλληνες αυτή η μοίρα!! Ήτοι, η κατ’ επίφαση Δημοκρατία μοχλός νομιμοποίησης πλαγίως, ξένων συμφερόντων .


Δεν πρέπει ξεχνάμε πως εντός της ΕΕ και του ΕΥΡΩ  επιβλήθηκε το Μνημόνιο του 2010 με την προβολή του χρέους δήθεν, που ήταν στο 120% του ΑΕΠ και με το πλαστό έλλειμμα του 15% ως άλλοθι , ενώ κατά τα άλλα «λεφτά υπήρχαν»!! Αποτέλεσμα τούτου ήταν  να τεθούν με σύμβαση δανεισμού, τα πρώτα σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού. Η σύμβαση αυτή ως Μνημόνιο, διεθνής Σύμβαση, ετέθη σε εφαρμογή χωρίς κύρωση απ’ τη Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με το Άρθρο 28 του Σ.. Το ίδιο έγινε και με όλες τις συμβάσεις δανεισμού του Β και Γ’ μνημονίου (2012,  2015-2019) και οι οποίες νομικά είναι άκυρες και ως εκ τούτου ακυρώσιμες, την ακυρότητα των οποίων οφείλει να διεκδικήσει ο ελληνικός Λαός !!.

Τα μνημόνια δηλαδή, ήταν ένας άριστος τρόπος για να μπει τόσο η ιδιωτική όσο και η δημόσια ελληνική περιουσία κάτω από των έλεγχο των ισχυρών του διευθυντηρίου της ΕΕ. διότι περί τούτου πρόκειται , στο οποίο Διευθυντήριο τη διοίκηση και τη διαχείριση έχουν οι γνωστοί ισχυροί  άνευ δε λαϊκής εντολής. Έτσι, η Ελλάδα ιδιωτικοποιεί βλέπε εκποιεί τον δημόσιο Πλούτο τον ΟΤΕ τον ΟΠΑΠ, τα περιφερειακά Αεροδρόμια, ενώ ταυτόχρονα τα αγοράζει το Γερμανικό Δημόσιο!! και φυσικά ουδείς διερωτάται: αν είναι επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο γιατί τα αγοράζει η Γερμανία; και φθάνει μέχρι σήμερα στα λιμάνια. Η απάντηση είναι απλή, γιατί αποτελούν πολυποίκιλο πλούτο για μια χώρα που θέλει να σέβεται τον εαυτό της .

Πέραν αυτών, με την επιβολή των μνημονίων φτώχυναν τους Έλληνες και καθιέρωσαν, όπως τούτο άλλωστε απαιτεί κάθε ολιγαρχία, δυσβάστακτους φόρους τους οποίους ομολόγησαν τελευταίως και οι ίδιοι. Έθεσαν δε τέτοιους φόρους ώστε  να πληρώνουν και οι πέτρες που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας, με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος για τους αντιμνημονιακούς του 2015, που κατέστησαν Ιερομνήμονες των θεσμών–τρόικα , όφειλε να καταργηθεί με ένα νόμο και ένα άρθρο!! 

O tempora o mores! 

Αντί αυτού όμως οι ίδιοι κατέλυσαν κάθε μορφή συνταγματικής τάξης και ανέτρεψαν τη Βούληση του Λαού, με 61,3% του Δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015, το ΟΧΙ στα μνημόνια σε ΝΑΙ. Τούτο ειρήσθω εν παρόδω ήταν μέχρι τότε βούληση των μνημονιακών δυνάμεων! Έτσι όλοι μαζί πλέον στις 14 Αυγούστου του 2015, με 222 θετικές ψήφους στη Βουλή επέβαλαν το Γ’ και πιο σκληρό Μνημόνιο και με τα σκληρότερα μέτρα σε βάρος του Ελληνικού Λαού, 2,9% πλεόνασμα μέχρι το 2060 υποθήκη δημόσιας περιουσίας  μέχρι το 2115, με δανειακή σύμβαση δέσμευσης του, χωρίς και αυτή να εγκριθεί απ’ τη Βουλή. 

Με την νέα  πλέον μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ το Σεπτέμβριο του 2015 πέραν της φτώχειας που επεβλήθη περαιτέρω στον ελληνικό Λαό και της φυγής 500 χιλ. περίπου νέων, άνοιξαν οι πύλες εισόδου στη Χώρα και εισήλθε κάθε πικραμένος από κάθε γωνιά της γης στην Ελλάδα με άλλοθι την ιδιότητα του πρόσφυγα, με αποτέλεσμα η Χώρα αυτή πλέον όχι να μην ανήκει ως όφειλε  στους Έλληνες, αλλά οι Έλληνες να κινδυνεύουν να μην υπάρχουν στο μέλλον, το οποίο βιώνουμε άλλωστε έντονα και σήμερα! Και ίσως θα είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα που έχουμε συναντήσει και το οποίο θα σπρώχνει τους Έλληνες στην δική τους ξενιτιά μέχρι αφανισμού τους . 

Ποια είναι λοιπόν η κατάσταση μετά τα μνημόνια, μετά τη  δήθεν έξοδο απ’ αυτά και τη διάδοχο πολιτική κατάσταση μετά τις εκλογές του Ιουλίου; Βγήκαμε πράγματι απ’ το μνημόνιο με το χρέος να έχει ξεπεράσει τα 364 δις Ευρώ και να βρίσκεται στο 194% του ΑΕΠ περίπου, όταν είχαμε μπει στα μνημόνια διπλής κατοχής που το χρέος ήταν στο 120% περίπου ; Αυτό πάντα μένει να το απαντά ο ιστορικός του μέλλοντος διότι τώρα το κράτος έχει συνέχεια, αναμένουμε ανάπτυξη και επενδύσεις σε περιβάλλον οικονομικής ύφεσης αυτών που μας αλυσόδεσαν οικονομικά. Δεν μιλάμε για τα πλεονάσματα που συνεχίζουν, αρκεί η εξαγγελία της μηδαμινής μείωσης φόρων και η ελάχιστη μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να ικανοποιεί την εικόνα της δήθεν αλλαγής, αν κανείς λάβει υπόψη του και την πολιτική των Εξαρχείων;!!  Ο λαός στην περίπτωση αυτή λέει « να σε κάψω Γιάννη μου να σε αλείψω λάδι».  Κατά τα άλλα, να δανειστούμε την πολιτισμική μας περιουσία  από τους κλέφτες και παρανόμως κατέχοντες για να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια Ελευθερίας του Έθνους!!!, ενώ ζητάμε επενδύσεις από τους Γερμανούς στην Ηλιακή ενέργεια, ώστε να δουλέψει η βιομηχανία κατασκευής των πρώτων υλών στη χώρα αυτή  και να κατακλύσουμε κάθε βουνοκορφή με έλικες ώστε να κερδίσουν οι ξένοι επενδυτές. Και από την άλλη να δηλώνουν ότι θα εκποιήσουν τη ΔΕΗ με τον κ Χατζηδάκη να δηλώνει ότι θα απελευθερώσουμε την ενέργεια και το χαμόγελο της κ. Μερκελ να φτάνει μέχρι τα αυτιά! Από ποιον θα απελευθερώσει την ενέργεια ο κ Χατζηδάκης από τον ελληνικό Λαό στον οποίο ανήκει ως δημόσιο αγαθό; Χωρίς ούτε ένα φουγάρο κ. Χατζηδάκη επενδύσεις με συμφέρον για την Ελλάδα δεν υπάρχουν εκτός αν πράγματι θεωρείτε ότι με τα χρήματα του ελληνικού Λαού από τις τράπεζες του συστήματος στην Ελλάδα κάποιοι  έξυπνοι χωρίς να βάλλουν δεκάρα κάνουν επένδυση όπως το χώρου Ελληνικού!! . 

Με όλα αυτά όμως εύκολα πλέον σε κάλεσαν Έλληνα και ψήφισες, σου έδωσαν το δικαίωμα να κάνεις επιλογή, για το ποιος θα περιποιηθεί καλλίτερα και εσύ ξανά με την ελπίδα !!. Στο διεθνές ολιγαρχικό τοπίο όμως σήμερα, το σύστημα γνωρίζει καλά τι κάνει αρκεί που υπάρχει η λεγόμενη παλαιότερα  «ελεύθερη» Τηλεόραση , ιδιωτική βεβαίως-βεβαίως, που «εξυπηρετεί άριστα το δημόσιο συμφέρον του Λαού», σε τέτοιο βαθμό δε, που δεν χρειάζεται πλέον δικτατορία, καμία χούντα, καθότι το μοντέλο αυτό είναι ξεπερασμένο. Έτσι άλλους τους στέλνει για μπάνιο (40% ) και το 71% περίπου του υπολοίπου 60 % των φερόντων ψήφο να εμπιστεύεται αυτούς που τον κατέστρεψαν πως θα τον σώσει! Είναι αυτό που λέγαμε στη χούντα, για τις ξένες δυνάμεις που πάντα είχαν τον έλεγχο στα ελληνικά δρώμενα , για τους Έλληνες: « να έχουν Σύνταγμα ή να  μην έχουν και γιατί να έχουν και γιατί να μην έχουν, αφού και να έχουν, δεν έχουν». Αυτό ακριβώς επικρατεί σήμερα έχουμε Σύνταγμα αλλά δεν έχουμε, γιατί το κατέλυσαν οι μνημονιακές δυνάμεις με τους ξένους δανειστές εις το έπακρον  και το διευθυντήριο της Ευρώπης με το εσωτερικό ενδοτικό σύστημα εξουσίας. Έτσι, με τη «Δημοκρατία» ως ευγενές άλλοθι κατέστησαν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες φόρου υποτελείς για έναν Αιώνα, στη βάση δήθεν του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Τι κατάκτηση είναι αυτή ουδόλως κανείς γνωρίζει ή βιώνει,  χάνουμε την ύπαρξη της χώρας μας και κινδυνεύουμε πέραν της αλλοιώσεως της εθνικής μας υποστάσεως, από τους νεοάποικους εισβολείς, που σύμφωνα με το άρθρο 49 της σύμβασης της Γενεύης , για τη χώρα που τους προωθεί, αποτελεί Αιτία πολέμου ! 

 Οι τελευταίες εξελίξεις δε, στα εθνικά θέματα. μετά την κατάπτυστη σύμβαση των Πρεσπών, η οποία για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν κακή, ενώ τώρα έχει απλώς ελαττώματα και τις αιτιάσεις της Τουρκίας, οδηγούμαστε σε εθνικές περιπέτειες . Σε τούτο χωρίς να είναι αμφίβολο ότι θα συμβάλλει και ο εσωτερικός ξένος πληθυσμός δοθέντος χρόνου!  Η Τουρκία δείχνει ότι μπορεί να παίζει αποτελεσματικά με όλους και με το αζημίωτο!

 Κατά συνέπεια, τον Ήλιο λοιπόν, δεν μπορούν να μας κάνουν να τον δούμε μ’ άλλα μάτια !

Το φαυλεπίφαυλο σύστημα εξουσίας, του οποίου, όλες σχεδόν οι ηλικίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχουμε λάβει πείραν και Πυράν, επί τουλάχιστο μισόν Αιώνα, μας οδηγεί στην Άβυσσο !!.

Τόσο ο δήθεν σοσιαλισμός, πολύ δε περισσότερο ο αριστερός διεθνιστικός εθνομηδενισμός, όσο και νεοφιλελευθερισμός, είτε με το  αντικρατικό ή και το διεθνές ολιγαρχικό του λοφίο, δεικνύουν τον κοινό παρονομαστή. Κοινός παρονομαστής είναι, το πως όλοι τους θα εξυπηρετήσουν καλλίτερα τα ξένα συμφέροντα σε βάρος της Πατρίδας μας και του Ελληνικού Λαού, με την εκ παραλλήλου  στο εσωτερικό νομή της εξουσίας γι’ αυτούς και τους ημετέρους. Όλοι μαζί, αποτελούν εναλλασσόμενη εξουσία του αυτού πολιτικού συστήματος, των αγορών και της διεθνούς ολιγαρχίας, είτε εντός είτε εκτός ΕΕ . Το σύστημα αυτό εναπόθεσε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αποκλειστικά σε τρίτους που φορούν τη  μάσκα των δήθεν φίλων και συμμάχων.

Ο Ελληνικός Λαός όμως, στο πλαίσιο των μνημονίων αλλά και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων μέχρι το 2060 πλεόνασμα 2,9% + και με εκποίηση και υποθήκευση της Δημόσιας περιουσίας μέχρι το 2115, οφείλει να καταλάβει απόλυτα το παιγνίδι εξουσίας αυτό σε βάρος του. Έτσι έξω, πέρα και πάνω από τις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος εξουσίας, οφείλει αναζητήσει  την πολιτική επόμενη μέρα, που είναι η συμπόρευση όλων των Ελληνικών Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων με σκοπό την συγκρότηση του μεγάλου Δημοκρατικού Πατριωτικού Κοινωνικού πολιτικού φορέα, που θα στείλει το όλον πολιτικό σύστημα εξουσίας φθοράς και υποτέλειας, στον καιάδα της ιστορίας, για την αποκατάσταση του Δημοκρατικού πολιτεύματος και την ανάκτηση της Λαϊκής Κυριαρχίας . 

Ας θυμηθούμε και ας τραγουδήσουμε ξανά:  « σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» !!  

Ο  ελληνικός λαός οφείλει να είναι σε εγρήγορση γι’ αυτά που ετοιμάζονται  ερήμην του και σε βάρος του και οφείλει να είναι έτοιμος για την ανατροπή των αντεθνικών σχεδιασμών.

Εκείνο που διόλου δεν  πρέπει να μας διαφεύγει  είναι, ότι οι Έλληνες :

Είπαν ΟΧΙ στην υποταγή στις δυνάμεις του σκότους. 

 Είπαν και λένε  ΟΧΙ στο εθνικό έγκλημα των Πρεσπών, 

Σήμερα Λέμε ΟΧΙ στην Γενοκτονία και στον αφανισμό του ελληνικού Λαού και του Έθνους. 

Οι Έλληνες απαιτούν Νέα Πολιτική για τη Χώρα και το Έθνος, Νέα Πολιτική για την πραγματική  Δημοκρατία της κοινότητας και της αλληλεγγύης, της προκοπής και του Ανθρωπισμού

*Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X