Αναλύσεις

Politico -Υποκλοπές: «Το σκάνδαλο θολώνει το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας»

Politico -Υποκλοπές: «Το σκάνδαλο θολώνει το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Politico -Υποκλοπές: Με εκτενές ρεπορτάζ, αναφέρεται στο «επίμονο σκάνδαλο», που «τροφοδοτεί αμφιβολίες αν μπορεί να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές».

Το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα και οι απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη να το υποβαθμίσουν και να το συγκαλύψουν, εξακολουθούν να απασχολούν τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. «Το σκάνδαλο παρακολουθήσεων θολώνει το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας» είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ σήμερα Τρίτη του Politico, το οποίο κάνει λόγο για «επίμονο σκάνδαλο» που «τροφοδοτεί αμφιβολίες αν μπορεί να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές».

Η έγκυρη ιστοσελίδα στέκεται στις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Οι πολίτες είναι όμως διχασμένοι για το αν θέλουν να παραμείνει έως τότε ο Μητσοτάκης» αναφέρει, σημειώνοντας ότι δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι λίγο πάνω από τους μισούς Έλληνες θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί.

Όπως επισημαίνει, αν και η οικονομία φαίνεται να αποτελεί συνήθως τον κρισιμότερο παράγοντα στις εκλογές, η υπόθεση των υποκλοπών αποκτά διαστάσεις. Επικαλείται πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, που έδειξε ότι σχεδόν το 70% των Ελλήνων πιστεύει ότι η υπόθεση ήταν ένα «πολύ» ή «αρκετά» σημαντικό μέρος της τρέχουσας πολιτικής σκηνής. Πάνω από το μισό, το 59% θεώρησε επίσης ότι ο Μητσοτάκης έφερε κάποια ευθύνη, ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό είπε ότι η υπόθεση είχε μειώσει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.

Και πιο σημαντικό, σύμφωνα με το Politico, είναι ότι πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μια οριακή πλειοψηφία θέλει ο Μητσοτάκης να παραιτηθεί — δημοσκόπηση της Public Issue το είχε στο 54%, ενώ μια δημοσκόπηση της ProRata το ανέφερε στο 51%.

Όπως αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα, πριν να ξεσπάσει το σκάνδαλο υποκλοπών υπήρχαν εκτιμήσεις ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα οδηγούνταν σε κυβέρνηση συνεργασίας. Όμως τώρα, αυτό έχει τελειώσει, σημειώνει και αναφέρεται στην πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Επισημαίνει ταυτόχρονα πως είναι αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στην Αθήνα μια συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά ρεαλιστικά μόνο χωρίς τον Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό. «Αυτό δεν είναι κάτι, στο οποίο δεν θα συμφωνήσει ο Μητσοτάκης» εκτιμά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X