Αναλύσεις

Στέφανος Κασσελάκης: Η στρατηγική, οι στόχοι και η διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν

Στέφανος Κασσελάκης: Η στρατηγική, οι στόχοι και η διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με σαφή στόχο να αφήσει πίσω του τα αρνητικά στοιχεία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να πορεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης και φεύγει από τη γραμμή του «όχι σε όλα» των περασμένων ετών και πάει σε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Στόχος η άνοδος των ποσοστών του κόμματος και η δεύτερη θέση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επί της ουσίας τραβάει διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν του κόμματος που ηγείται, επιδιώκοντας να κερδίσει ακροατήριο που είχε αποστασιοποιηθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δίνει έμφαση στα θετικά που έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά θα ξορκίζει τα όποια αρνητικά.

Ο τρόπος που πολιτεύεται το δείχνει με εμφαντικό τρόπο.  Θέλει να αποκαθηλώσει τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Στ. Κασσελάκης; Όχι, αλλά θέλει να υπερασπιστεί το έργο εκείνης της περιόδου και να ακυρώσει το αντι-σύριζα μέτωπο που υποχωρεί σταδιακά.

Η αλλαγή στάσης είναι εμφανής σε πολλά θέματα, αν και την ίδια στιγμή θα κυριαρχεί όμως η επιλογή για κατά μέτωπο επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα εκπλήξουμε θετικά στις Ευρωεκλογές

Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτικές και στέλνουν σαφές σήμα για την στρατηγική του Στ. Κασσελάκη που θεωρεί όπως λένε συνομιλητές του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάει καλά στις ευρωεκλογές και θα εκπλήξει θετικά.

Την ίδια στιγμή ο όρος που κερδίζει έδαφος στην ηγετική ομάδα είναι, «συλλογικότητα» και ο πρόεδρος του κόμματος που εντός 10ημέρου περίπου θα επανέλθει στα καθήκοντά του καθώς θα λάβει το απολυτήριο από το στρατό, θέλει να δοθούν επιπλέον ρόλοι σε στελέχη στο εσωκομματικό πεδίο και άρα να μπουν στο ευρύτερο πολιτικό παιχνίδι μια σειρά κεντρικών στελεχών.

Έμφαση στην ομαδική δουλειά

Προτάσσει μια πιο ομαδική δουλειά στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Αυτό που ενδιαφέρει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξει συστράτευση και να μείνουν πίσω οι εσωκομματικές έριδες μπροστά στον κοινό στόχο να ανακάμψει το κόμμα.

Οι κινήσεις αυτές θεωρήθηκαν αναγκαίες καθώς ο δρόμος προς τις ευρωεκλογές είναι στρωμένος με αγκάθια για τον Στ. Κασσελάκη που θα επιχειρήσει να κερδίσει πόντους από το ευρύτερο προοδευτικό κοινό, αδιαφορώντας για τον ανταγωνισμό με το ΠΑΣΟΚ και βέβαια να μπει σε διαδικασία σύγκρουσης με τη Νέα Αριστερά.

Εξάλλου ο ίδιος πρόσφατα είχε πει ότι δεν τον ενδιαφέρει «μια μικροαντιπαράθεση μέσα στον προοδευτικό χώρο για το ποιος θα είναι λιγότερο ή περισσότερο δεύτερος».

Η προσπάθειά του είναι στοχοπροσηλωμένη στην αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να καταγράψει επί της ουσίας ένα καλό ποσοστό στις ευρωεκλογές. Πήχη δεν τίθεται όπως είναι αυτονόητο για πολλούς λόγους. Πάντως σε αυτή την κάλπη επενδύει πολλά, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός και ούτε και το τέλος ενός ταξιδιού που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Άρα, θα επενδύσει περισσότερο στην αδιαμεσολάβητη επαφή με την κομματική και κοινωνική βάση. Το στοίχημα είναι μεγάλο και ξέρει πως δεν έχει περιθώρια για απώλειες.

Πηγή: tovima.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X