Show Biz

Eurovision 2024: Πότε γίνεται η πρώτη πρόβα της Ελλάδας – Αποκαλύψεις για τις χορογραφίες

Eurovision 2024: Πότε γίνεται η πρώτη πρόβα της Ελλάδας – Αποκαλύψεις για τις χορογραφίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος της Eurovision 2024 αναμένεται να αρχίσει σε λίγες ημέρες με τις τεχνικές πρόβες στη σκηνή του Malmö Arena στη Σουηδία. Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει στις 9 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας, οπότε η αποστολή θα αναχωρήσει την Κυριακή των Βαΐων (28/04).

Κατά συνέπεια, η πρώτη τεχνική πρόβα της Ελλάδας στη Eurovision 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα (29/04). Συγκεκριμένα, η άφιξη της ελληνικής αποστολής στο Malmö Arena αναμένεται να γίνει στις 11:10 (ώρα Ελλάδας) και, μετά τις απαραίτητες τεχνικές ενημερώσεις των διοργανωτών, η Μαρίνα Σάττι θα ανέβει στη σκηνή της Eurovision 2024 στις 12:50 (ώρα Ελλάδας). Η πρόβα της Ελλάδας με το τραγούδι «Ζάρι» θα διαρκέσει για μισή ώρα οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13:20 (ώρα Ελλάδας).

Οι τεχνικές πρόβες είναι κλειστές ακόμη και για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Κέντρο Τύπου της Eurovision 2024 και οι διοργανωτές θα δημοσιεύσουν αποσπάσματα στα social media του μουσικού διαγωνισμού. Η Κύπρος αναμένεται να κάνει την αρχή των τεχνικών προβών, το Σάββατο (27/04), μιας και η Silia Kapsis ανοίγει το διαγωνιστικό τμήμα του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει στις 7 Μαΐου.

Πρόγραμμα προβών στη Eurovision 2024 – Σάββατο (27/04)

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Ελλάδα, Eurovision 2024 Ελλάδα

Πρόγραμμα προβών στη Eurovision 2024 – Κυριακή των Βαΐων (28/04)

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Ελλάδα, Eurovision 2024 Ελλάδα

Πρόγραμμα προβών στη Eurovision 2024 – Μεγάλη Δευτέρα (29/04)

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Ελλάδα, Eurovision 2024 Ελλάδα

Πρόγραμμα προβών στη Eurovision 2024 – Μεγάλη Τρίτη (30/04)

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Ελλάδα, Eurovision 2024 Ελλάδα

Αυτή είναι η σκηνική εμφάνιση της Ελλάδας στη Eurovision 2024

Μάλιστα, την Τετάρτη (24/04), ήρθαν στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για τη σκηνική εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, που περιλαμβάνει τρία στοιχεία-«κλειδιά».

Αρχικά, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του ALPHA, η σκηνική εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι θα βασίζεται στο μονοπλάνο κατά τα δύο τρίτα. Έτσι, στο τελευταίο λεπτό του τραγουδιού «Ζάρι» θα αλλάζουν τα πλάνα και θα εμφανιστεί η σκηνή της Eurovision 2024, η οποία έχει σχήμα σταυρού και εμβαδόν 18 τ.μ. επί 18 τ.μ. και θα καλύψει πλήρως η Μαρίνα Σάττι.

Επίσης, ακόμα ένα στοιχείο της ελληνικής συμμετοχής θα είναι τα μεγάλα video wall σε σχήμα κύβου που περιλαμβάνει η σκηνή της Eurovision 2024. Σε αυτά, λοιπόν, αναμένεται να απολαύσουμε πολύ Μαρίνα Σάττι, καθώς τα visuals έχουν γυριστεί, δια χειρός NMR, και δεν αποκλείεται να δούμε και κομβικές φράσεις του τραγουδιού, όπως το «MA-RI-NA».

 



Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα (22/04), η ελληνική αποστολή έλαβε την πρώτη stand in πρόβα που έγινε από τους Σουηδούς διοργανωτές. Πρόκειται, επί της ουσίας, σε μία πρώτη τεχνική πρόβα στη σκηνή της Eurovision 2024 η οποία γίνεται με τοπικούς καλλιτέχνες, που ακολουθούν πιστά το πλάνο της ελληνικής αποστολής για τη σκηνική εμφάνιση, έτσι ώστε να ελεγχθούν τεχνικά χαρακτηριστικά (πλάνα – φωτισμοί κ.λπ.). Η ελληνική αποστολή ήταν απόλυτα ικανοποιημένη και ζήτησε μικρές τεχνικές διαφοροποιήσεις.

Άλλο ένα βασικό στοιχείο της σκηνικής εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι θα είναι το φινάλε. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα» του ALPHA, θα δούμε παραδοσιακό κυκλωτικό ελληνικό χορό με κύριο στοιχείο το μαντίλι. Η Μαρίνα Σάττι, άλλωστε, σε σχετικές πρόσφατες δηλώσεις της ανέφερε: «Μου αρέσει αυτό που έχουμε στήσει σκηνικά και η χορογραφία. Υπάρχει ένα κομμάτι ίδιο της χορογραφίας του βίντεο κλιπ, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι καινούργια. […] Μου αρέσει ο τρόπος που αυτό που συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών λεπτών, καταλήγει στο φινάλε. Έχει ωραία ροή».

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σκηνική εμφάνιση του τραγουδιού «Ζάρι» χαρακτηρίζεται ως «ένα σόου τριών λεπτών που όμοιό του δεν έχει παρουσιάσει άλλη ελληνική αποστολή στη Eurovision».

Από την πλευρά του, ο Φωκάς Ευαγγελινός που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της ελληνικής αποστολής είχε δηλώσει πρόσφατα τα εξής: «Η σκηνική εμφάνιση δεν θα μοιάζει με καμία άλλη δουλειά που έχω κάνει στη Eurovision. Είναι μια λευκή σελίδα. Καμιά φορά ψάχνουμε τα ευρήματα για να καλύψουμε άλλα πράγματα, αλλά εδώ έχεις μπροστά σου έναν πεντακάθαρο καθρέφτη που σε κοιτάζει και σε κοιτάζει κατάματα. Το εύρημα θα διαρκέσει τρία λεπτά. Δεν θα υπάρχει ένα πράγμα, θα είναι όλο το σκεπτικό».

Η χορογραφία είναι του Mecnun Giasar (Majnoon) και στη σκηνή της Eurovision 2024 η Μαρίνα Σάττι θα συνοδεύεται από τους χορευτές Huseyin Çetintaş, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου, Βασίλη Καραγιάννη, καθώς και από την τραγουδίστρια Ερασμία Μαρκίδη στα φωνητικά.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X