Αναλύσεις

Στη Νέα Δημοκρατία δολοφονούν χαρακτήρες με χοντρά ψέματα

Στη Νέα Δημοκρατία δολοφονούν χαρακτήρες με χοντρά ψέματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Τάσου Παππά

«Είναι ικανός, πολύ ικανός, ικανός για όλα». Η φράση αυτή κυκλοφόρησε στην Ιταλία πριν από πολλά χρόνια, για να περιγράψει τον πρύτανη της φαυλότητας, της διαφθοράς και του παρασκηνίου, Τζούλιο Αντρεότι. Βάλτε τη στον πληθυντικό και θα ταιριάξει γάντι με τους ηγετικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Δολοφονούν χαρακτήρες με χοντρά ψέματα, κατασκευάζουν… γεγονότα για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους, χρεώνουν τα λάθη και τις αστοχίες τους στους πολιτικούς αντιπάλους τους, εκβιάζουν ωμά, πουλάνε τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, εξαπατούν, παραπλανούν, εκμαυλίζουν.

Για τα μνημόνια φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό ο Πούτιν, για τις υποκλοπές πρώτα ο Πούτιν και ο Ερντογάν και μετά τα ρυπαρά δίκτυα της ΕΥΠ που αυτονομήθηκαν από τον πολιτικό προϊστάμενό της, για τη δράση των μαφιόζικων συμμοριών και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ο νόμος Παρασκευόπουλου που άφησε ελεύθερους τους εγκληματίες, για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων η απλή αναλογική.

Για την κατάσταση στα πανεπιστήμια φταίει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι μπαχαλάκηδες που παίρνουν γραμμή από τα κόμματα της Αριστεράς, για την κακή εικόνα στα νοσοκομεία η αντίσταση των συνδικάτων και της Αριστεράς στις προτάσεις για εμπλοκή των ιδιωτών και για τους εκλογικούς συσχετισμούς στην περιοχή της Ροδόπης έβαλε το χεράκι του το τουρκικό προξενείο που καθοδήγησε τους μουσουλμάνους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, επειδή το κόμμα αυτό δεν ανήκει στο πατριωτικό τόξο και φλερτάρει ανενδοίαστα με τον ενδοτισμό.

Το τελευταίο περιστατικό με τη Ροδόπη, όπου πρωταγωνίστησαν κορυφαία στελέχη της Δεξιάς, εκτοξεύοντας απειλές εναντίον των μουσουλμάνων (αν δεν ψηφίσετε σωστά, δηλαδή Ν.Δ., θα έχετε συνέπειες) και διακινώντας δηλητηριώδεις υπαινιγμούς για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά τη μειονότητα.

Αλλωστε, στο θέμα αυτό το κόμμα της «εθνικοφροσύνης» έχει πλούσιο παρελθόν. Οπως αποκάλυψε από τούτη εδώ την εφημερίδα ο Δημήτρης Ψαρράς, για τουρκική μειονότητα μιλούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1978, για τουρκική μειονότητα έγραφε ο Αντώνης Σαμαράς το 1989 (τα περί λάθους του διορθωτή είναι αστεία), την κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη είχε ψηφίσει ο Σαδίκ, ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή ανέφερε ότι η μειονότητα είναι τουρκική και τον Καραμανλή είχε ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ίδιος μουσουλμάνος βουλευτής.

Τότε, η ψήφος του ήταν καλοδεχούμενη από το κόμμα που υποτίθεται πως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του στα λεγόμενα εθνικά ζητήματα. Αυτό που ενδιαφέρει το σύστημα Μητσοτάκη δεν είναι το χρώμα που θα έχει η Ροδόπη την επόμενη μέρα των εκλογών. Είναι ασήμαντη λεπτομέρεια. Μπορούν να ζήσουν με τη Ροδόπη στο ροζ.

Το μήνυμα της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σκέρτσου απευθυνόταν σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που θέλει το σύστημα Μητσοτάκη είναι να μην μπουν στη Βουλή τα κόμματα και τα κομματίδια που βρίσκονται στα δεξιά του και απειλούν την ιδεολογική ηγεμονία του. Εκτός Βουλής, ας λένε ό,τι γουστάρουν. Ουδείς θα τους δίνει σημασία.

Εντός Βουλής, όμως, θα έχουν λόγο που θα ακούγεται σε ευρύτερο ακροατήριο. Σε κείνο το ακροατήριο που η ηγεσία της Ν.Δ. θεωρεί ότι είναι δικό της και το υπηρετεί με τα ακροδεξιά στελέχη που βρίσκονται στους κόλπους της και αναλαμβάνουν νευραλγικά κρατικά και κομματικά πόστα, με απόφαση του αρχηγού. Η Ακρα Δεξιά μέσα στη Νέα Δημοκρατία δεν συνιστά πρόβλημα για την ηγεσία της Ν.Δ. Η Ακρα Δεξιά έξω από τη Νέα Δημοκρατία αλλά μέσα στη Βουλή είναι σοβαρό πρόβλημα.

Οχι όπως ψευδώς ισχυρίζονται για τη δημοκρατία, αλλά, όπως ομολογούν στις ιδιωτικές συζητήσεις τους, είναι πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία. Η απόσταση που χωρίζει τη Δημοκρατία από τη Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει.

Ανάγωγα

Η πρώην πρωθυπουργός της Σκοτίας τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίθηκε ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματός της. Τα ύστερα του κόσμου. Πού ακούστηκε; Κράτηση και ανάκριση; Δεν είμαστε καλά. Αυτοί οι ανόητοι κουτόφραγκοι δεν πήραν μαθήματα από το πώς διαχειριζόμαστε στην Ελλάδα ανάλογες υποθέσεις. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε.

Πηγή: efsyn.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X