Fragilemag

Ζωγραφική | American Gothic – Η σιωπηλή αγωνία των ανθρώπων μέσα από τον διάσημο πίνακα του Γκραντ Γουντ

Ζωγραφική | American Gothic – Η σιωπηλή αγωνία των ανθρώπων μέσα από τον διάσημο πίνακα του Γκραντ Γουντ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το American Gothic είναι ένας πίνακας που φιλοτεχνήθηκε από τον ρεαλιστή ζωγράφο Γκραντ Γουντ το 1930. Σκοπός του ήταν να παρουσιάσει τον τρόπο ζωής στις αγροτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Χάρη στο γοτθικό στιλ του οικήματος που υπάρχει στο φόντο του έργου αυτός ο πίνακας έμελλε να γίνει ένα από τα πιο γνωστά έργα της αμερικανικής ζωγραφικής του 20ου αιώνα.

1. Ποιος ήταν ο Γκραντ Γουντ;
Ο Γκραντ Γουντ γεννήθηκε το 1891 και καταγόταν από την Αναμόσα της Αϊόβα. Σπούδασε στη Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγο. Υπήρξε θαυμαστής του πρωτοπόρου της Σκανδιναβικής Αναγέννησης, Jan van Eyck, τον οποίο ανακάλυψε κατά τις επισκέψεις του στην Ευρώπη μεταξύ 1922 και 1928. Ωστόσο, παρά τον θαυμασμό του στον Eyck, ο Γουντ αναζήτησε έμπνευση από την καθημερινή ζωή ανθρώπων που θα μπορούσαν εύκολα να χαθούν στο πλήθος παρά τις βιβλικές περικοπές ή πνευματικά σύμβολα που διακρίνουν τα έργα του καλλιτέχνη που θαύμαζε.

2. Ποιο είναι το ποσό που πούλησε ο Γουντ τον πίνακα και πόσο αποτιμάται αυτή τη στιγμή;
Λόγω της Μεγάλης Ύφεσης, ο Γουντ πούλησε το έργο του στο Ινστιτούτο Τεχνών του Σικάγο για 300 δολάρια. Έλαβε επίσης και χάλκινο μετάλλιο σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το ίδιο ίδρυμα. Σήμερα, ο πίνακας αποτιμάται σε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X