Αποδράσεις

6 προτάσεις για διακοπές τον Σεπτέμβριο – Η γοητεία της ηρεμίας

6 προτάσεις για διακοπές τον Σεπτέμβριο – Η γοητεία της ηρεμίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Aρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους τον Σεπτέμβριο, αφού τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου έχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά.

Αρχικά, οι τιμές είναι ασύγκριτα πιο χαμηλές από ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Παράλληλα, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε δωμάτια και όσες υπηρεσίες προτιμάτε στο μέρος που θέλετε.

Και φυσικά όλα αυτά σε πολύ πολύ χαμηλότερο κόστος από ότι τους προηγούμενους μήνες.

Ακόμα, οι διακοπές τον Σεπτέμβριο είναι πιο ήρεμες, ακόμα και στα πιο κοσμοπολίτικα μέρη. Η «βαβούρα» των προηγούμενων εβδομάδων έχει εξαφανιστεί.

Η χώρα μας είναι πανέμορφη. Θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε άπειρα μέρη για διακοπές τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, σας παραθέτουμε 6 μέρη που ξεχωρίσαμε για μια σειρά από λόγους.

Ειδικότερα:

Πάργα

Μια παραθαλάσσια πόλη γεμάτη χρώμα βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την επίσης πανέμορφη Πρέβεζα, χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς, με θέα τα χαρακτηριστικά, καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους.

«Κρυμμένη» κάτω από τη σκιά του ενετικού της Κάστρου, η Πάργα έχει ένα διακριτικό άρωμα Ιταλίας, μπλέκοντας την αρχοντική της αρχιτεκτονική με τα μικρά ψαροκάικα που ανέμελα πλέουν δεμένα στο γραφικό της λιμάνι. Βάλτας, Λυχνός και Σαρακήνικο είναι μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη και στον επιβλητικό ποταμό Αχέροντα, ο οποίος σίγουρα θα σας «ταξιδέψει» στο χρόνο.

Σκύρος

Η Σκύρος αποτελεί μάλλον την ιδανική επιλογή για τους αναποφάσιστους, καθώς θέση της ανάμεσα στις Σποράδες και τις Κυκλάδες έχει ως αποτέλεσμα το νησί να «χωρίζεται στα δύο». Έτσι, το βόρειο τμήμα της Σκύρου χαρακτηρίζεται από πλούσια βλάστηση, ενώ η Νότια θυμίζει κυκλαδίτικο ξερονήσι.

Αν και η ποικιλία είναι μεγάλη, τόσο σε παραλίες δίπλα σε κατάφυτα πευκοδάση αλλά και αμμώδεις, καταγάλανες ακρογιαλιές, πρόκειται για ένα αρκετά μικρό νησάκι, το οποίο εύκολα μπορείτε να γυρίσετε σε λίγες ημέρες. Παράλληλα, η θέα από τη Χώρα, θα σας κόψει την ανάσα.

Μάνη

Μια μοναδική καστροπολιτεία σας περιμένει στην εντυπωσιακή χερσόνησο της Πελοποννήσου, με μια άγρια ομορφιά που συνδυάζει βουνό και θάλασσα με τον πιο μοναδικό τρόπο.

Πρόκειται για μία ευρύτερη περιοχή με σημαντική ιστορικότητα, εντυπωσιακά πυργόσπιτα και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, ενώ η οργιάζουσα, παρθένα φύση συμπληρώνει ένα τοπίο που καμία σχέση δεν έχει με αυτά που έχετε συνηθίσει.

Από το διάσημο Γερολιμένα και την επιβλητική Μονεμβασιά, μέχρι την «πύλη του Άδη» Ταίναρο, τα εντυπωσιακά σπήλαια του Δηρού και τη γραφική Καρδαμύλη, το σίγουρο είναι πως στη Μάνη έχετε πολλά να δείτε.

Αίγινα

Ένας κοντινός και οικονομικός προορισμός για μία γρήγορη εξόρμηση είναι και η Αίγινα, η οποία μπορεί να μη φημίζεται για τις παραλίες της, εντούτοις σίγουρα θα σας εκπλήξει πολύ ευχάριστα.

Από το όμορφο λιμάνι της, εύκολα μπορείτε να πάρετε ένα μικρό καραβάκι και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να βρεθείτε σε μια σειρά από μαγευτικές παραλίες, όπως σε εκείνη που βρίσκεται στο ακατοίκητο νησάκι της Μονής, με το καταπράσινο δάσος, τα ελάφια και τα παγώνια.

Η Αίγινα ενδείκνυται για φθηνές αλλά πιο κοσμοπολίτικες διακοπές, καθώς προτιμάται από πολλούς και το Σεπτέμβριο, ενώ οι επιλογές σε διαμονή, διασκέδαση και εστίαση είναι πολλές.

Άνδρος

διακοπές τον σεπτέμβρη άνδρος

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ξεχωρίζει! Δύο μόλις ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, άγριες βουνοκορφές συναντούν γόνιμες κοιλάδες, φαράγγια, ευεργετικά ρυάκια και αρχαίους πέτρινους μύλους. Ένα νησί πράσινο, όχι και τόσο αντιπροσωπευτικό των Κυκλάδων, η Άνδρος φημίζεται για τα πεζοπορικά μονοπάτια της – ό,τι πρέπει για τις φυσιολατρικές σας αναζητήσεις!

Μία Χώρα-κόσμημα, ολάνθιστη και αρχοντική, οι παραλίες δυσπρόσιτες, που όμως ανταμείβουν αυτούς που τις τιμούν, πεντακάθαρες και ειδυλλιακές, θυμίζοντας κάτι από Ιόνιο. Μία μοναδική εμπειρία, γεμάτη χρώματα, αρώματα και πλούσιες παραδοσιακές γεύσεις. Ένα ταξίδι των αισθήσεων και από του καλύτερους προορισμούς για διακοπές τον Σεπτέμβρη.

Σέριφος

διακοπές τον σεπτέμβρη σέριφος

Ένας ακόμη ιδανικός προορισμός είναι Σέριφος.Μπορείς να μην είναι τόσο famous όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά δεν παύει να είναι από τα μαγικά νησιά που τον Σεπτέμβριο πρέπει να επισκεφτείς. Εδώ θα βρεις αρκετές εντυπωσιακές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, όπως η Ψιλή Άμμος, η παραλία του Κουταλά και το Καλό αμπέλι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X