Media

Αρβελέρ: Γεννήθηκα και θα πεθάνω Αριστερή – Τι είπε για Μητσοτάκη και Τσίπρα

Αρβελέρ: Γεννήθηκα και θα πεθάνω Αριστερή – Τι είπε για Μητσοτάκη και Τσίπρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Γεννήθηκα και θα πεθάνω Αριστερή γιατί εξακολουθώ να πιστεύω σε μία πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου δήλωσε η σπουδαία βυζαντινολόγος, αλλά αναφέρθηκε και στην στήριξη που πρόσφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Όχι μόνο τον στήριξα, κάτι παραπάνω. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο με άποψη. Είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρρύθμιση, αυτός είναι ο λόγος που τον στήριξα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικές ήταν οι παρεμβάσεις στην εκπομπή των Προκόπη Παυλόπουλου και Κυριάκου Μητσοτάκη που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα της.

«Εξακολουθώ όχι απλά να ονειρεύομαι, έχω όραμα. Πιστεύω πως η νέα γενιά είναι πιο έτοιμη να πάρει τα πράγματα στα χέρια της απ’ ότι ήμασταν εμείς» σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαι έξω φρενών μαζί του. Παρότι τον θεωρώ ηγέτη της Αριστεράς. Με ενοχλεί ότι έχει διχαστικό λόγο» υπογράμμισε.

Αγία Σοφία

Η γνωστή βυζαντινολόγος αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε όταν σχολίασε την μετατροπή από τον Ερντογάν της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και έκανε λόγο για “δεύτερη άλωση” και για “δακρυσμένα ψηφιδωτά”.

«Με κορόιδευαν όλοι γιατί είπα για τη δεύτερη άλωση και για τα ψηφιδωτά που δάκρυσαν. Να το έλεγα κυριολεκτικά, να το καταλάβαινα» τονίζει.

«Οι Τούρκοι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας κι εμείς ξηλώνουμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και οι μεν και οι δε είναι υπεύθυνοι για το τέλος της δόξας» σημειώνει.

«Έχω θυμώσει με όλους τους βυζαντινολόγους παγκοσμίως, γιατί αναβλήθηκε το συνέδριο που θα γινόταν στην Κωνσταντινούπολη, λόγω του κορονοϊού. Ζήτησα να γίνει είτε στην Αθήνα είτε στην Κύπρο. Και μου το αρνήθηκαν, με εντολή Ερντογάν» περιγράφει.

Πανδημία

Η σπουδαία βυζαντινολόγος δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει την πανδημία του κορονοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ιστορικά τέτοια γεγονότα ανανέωσαν τις νέες γενιές.

«Δεν με φοβίζει. Υποχρεωτικό να πάρουν τα ηνία οι νέες γενιές. Το κακό είναι η συνωμοσιολογία και όχι η πανδημία. Οι Έλληνες είναι ο λαός που πιστεύει το σ’ αγαπώ για πάντα, ε… ας πιστέψουν και ότι δεν υπάρχει κορονοϊός» τόνισε.

Ο Πτωχευτικός Μητσοτάκη συγκριτικά με τον Κεμαλικό πτωχευτικό Varlik Vergisi

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X