Οικονομία

Ασφαλιστικό: Διπλά χαμένοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Ασφαλιστικό: Διπλά χαμένοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε για τους χαμηλοσυνταξιούχους το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το κείμενο που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης δεν περιλαμβάνει τον μηχανισμό στήριξης που τόσο διαφήμισε και ο οποίος θα αντικαθιστούσε την 13η σύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Που σημαίνει ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρώτα έχασαν τη 13η σύνταξη και τώρα χάνουν και το μηχανισμό στήριξης. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Εφης Αχτσιόγλου η οποία σε δηλώσεις τόνισε: «Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εξαφανίζει το φύλλο συκής με το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ο υποτιθέμενος μηχανισμός στήριξης που θα αντικαθιστούσε δήθεν τη 13η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος».

Και πρόσθεσε ότι «η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επιβεβαιώνει τη συνέπεια της κυβέρνησης σε πολιτικές ακραίας μονομέρειας υπέρ των ελαχίστων και εις βάρος των πολλών. Μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους και αύξηση εισφορών για 9 στους 10 επαγγελματίες. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα του κ. Βρούτση και της Νέας Δημοκρατίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X