Επιλογές

ΑΣΟΕΕ: Στα «μαχαίρια» Φίλης και Κεραμέως για τα χθεσινά επεισόδια

ΑΣΟΕΕ: Στα «μαχαίρια» Φίλης και Κεραμέως για τα χθεσινά επεισόδια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη φορά ήρθαν σε αντιπαράθεση με αφορμή την επέμβαση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μάλιστα, όταν η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι αυτοί που μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ το πρωί της Κυριακής έκοψαν την πόρτα με αλυσοπρίονο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, υποστήριξε: «Καλά έκαναν». Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι ο μπαχαλακισμός μπορεί να είναι μεν καταδικαστέο κοινωνικό φαινόμενο, ωστόσο δεν πρέπει να συγκρίνεται με την τρομοκρατία.

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ακόμη ότι χαρακτηρίστηκαν ως «γιάφκες» υπόγεια στο πανεπιστήμιο, στα οποία βρέθηκαν τρία ρόπαλα. Τόνισε ότι ο πραγματικός υπουργός Παιδείας είναι ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενώ πρόσθεσε ότι αν γίνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πολυτεχνείου, υπεύθυνη θα είναι η κυρία Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εντός του πανεπιστημίου βρέθηκαν κοντάρια, διατακτικά εργαλεία, πέτρες και κράνη και πρόσθεσε «είναι αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την βία. Εσείς επιλέγετε να είστε με εκείνους που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια και εμείς με εκείνους που θέλουν τα πανεπιστήμια απαλλαγμένα από κάθε μορφή βίας».

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην πρόσφατη επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Κεραμέως με τον κ. Φίλη να αντιδρά επιχειρώντας να υποβαθμίσει το γεγονός. Κάλεσε δε την υπουργό να μην φοβάται «την κόκκινη μπογιά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X