Διεθνή

AstraZeneca: Στο νοσοκομείο με θρόμβωση 44χρονος που έκανε το εμβόλιο

AstraZeneca: Στο νοσοκομείο με θρόμβωση 44χρονος που έκανε το εμβόλιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ένας άνδρας στην Αυστραλία ο οποίος εμφάνισε σπάνια θρόμβωση, μέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca, όπως ενημερώνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ABC News, ένας 44χρονος, ο οποίος έκανε το εμβόλιο την 22α Μαρτίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μελβούρνης.

«Είχε χαμηλά αιμοπετάλια, αλλά είχε θρόμβους στο συκώτι του, στη σπλήνα του και στο έντερο του γενικά» ενημέρωσε γιατρός, εκτιμώντας πως τα συμπτώματά του ταιριάζουν με τη θρόμβωση που φέρεται να προκαλείται από το εμβόλιο.

Αναμένεται διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για το περιστατικό, ενώ να τονιστεί πως προς το παρόν δεν υπάρχει καμία διάγνωση περί ευθύνης του εμβολίου.

Σημειώνεται πως η είδηση έρχεται μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου εννέα ατόμων στην Γερμανία, που παρουσίασαν, επίσης, θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό τους.

Συνολικά στη χώρα κατεγράφησαν 31 τέτοια περιστατικά, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί αλλαγή στις ηλικιακές ομάδες που λαμβάνουν το εμβόλιο.

Στην περίπτωση της Γερμανίας, τα περισσότερα περιστατικά αφορούσαν γυναίκες ηλικίας 20 έως 63 ετών, ενώ μόλις δύο ήταν οι άνδρες.

Τα προβλήματα για την AstraZeneca άρχισαν εδώ και λίγο διάστημα, όταν και κατεγράφησαν τα πρώτα τέτοια περιστατικά, γεγονός που οδήγησε στο “πάγωμα” της χρήσης του εμβολίου της από δεκάδες χώρες.

Μετά από σχετικές διαβεβαιώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) περί ασφάλειας του εμβολίου, άρχισε και πάλι η χρήση του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X