Αθλητισμός

Επιστρέφει στους… αγώνες η Χάικε Ντρέσλερ!

Επιστρέφει στους… αγώνες η Χάικε Ντρέσλερ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αξέχαστα παραμένουν τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο μήκος, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα η Χάικε Ντρέσλερ, η οποία 13 χρόνια μετά την αποχώρησή της από την ενεργό δράση θα επιστρέψει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, όχι όμως ως αθλήτρια στίβου.

Η Ντρέσλερ θα εργαστεί ως στέλεχος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018 στο Βερολίνο (7-12 Αυγούστου) και θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι άλτες των οριζόντιων αλμάτων θα απολαύσουν τις καλύτερες δυνατές αγωνιστικές συνθήκες.

«Ονειρεύτηκα να είμαι μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2018 στο Βερολίνο το επόμενο καλοκαίρι. Αν αγαπάς το άθλημα του στίβου, θέλεις να δώσεις κάτι πίσω», είπε η Γερμανίδα αθλήτρια, η οποία έλαμψε στο άθλημα τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90, κατακτώντας τίτλους σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στίβου.

Η διοργάνωση του Βερολίνου το 2018, θα αποτελέσει μέρος του πρώτου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πολλαπλών αθλημάτων, με συνδιοργανώτρια την πόλη της Γλασκόβης.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να γίνει η απόλυτη αθλητική εκδήλωση της ηπείρου, μια γιορτή 11 ημερών για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό, που θα πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια.

Στην πρώτη διοργάνωση του 2018 θα διεξαχθούν επτά από τα κορυφαία αθλήματα στην Ευρώπη, που είναι στίβος, υγρός στίβος, κωπηλασία, γκολφ, ποδηλασία, γυμναστική και τρίαθλο.

Οι αγώνες στίβου στο Βερολίνο θα γίνουν 7-12 Αυγούστου, ενώ τα άλλα έξι αθλήματα θα διοργανωθούν στη Γλασκώβη στις 2-12 Αυγούστου.

Συνολικά και στα επτά αθλήματα θα μετάσχουν 4.500 αθλητές και αθλήτριες από 52 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι θεατές των αγώνων αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500.000 και το τηλεοπτικό κοινό το 1 δισεκατομμύριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X