Αθλητισμός

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 με Λιβάγια και Αραούχο

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 με Λιβάγια και Αραούχο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιβαδειάς και απείλησε μόλις είκοσι δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Μάρκο Λιβάγια και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο δεύτερος έκανε το σουτ, αλλά ο Ντεβί Επασί ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στο τέταρτο λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό (5′), οι Βοιωτοί έφθασαν στην πρώτη τους τελική στο ματς. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Λεονάρντο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου παιχνιδιού, ο Αραούχο έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, πέρασε τον Τριποτσέρη, προσπάθησε να πλασάρει, αλλά η πίεση του Τσαμπούρη τον εμπόδισε και έφερε ως κέρδος ένα κόρνερ.

Το σουτ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 33ο λεπτό δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Επασί, ούτε ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή του Έλληνα διεθνή εξτρέμ της Ένωσης.

Ύστερα από δέκα λεπτά (43′), ο Αραούχο προσπάθησε να μπει στη περιοχή και να απειλήσει αλλά έκανε κακό κοντρόλ και έχασε τη μπάλα. Το σουτ του Λιβάγια στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45′) πέρασε έξω από την εστία που υπερασπίστηκε ο Γάλλος γκολκίπερ του Λεβαδειακού.

Εξίσου δυνατά με το πρώτο ημίχρονο, μπήκε και στο δεύτερο ο “Δικέφαλος”. Στο 51ο λεπτό, η ωραία αντεπίθεση των “κιτρινόμαυρων” είχε ως τελικό αποδέκτη τον Γαλανόπουλο, αλλά αυτός έκανε κακή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα έξω.

Στο επόμενο λεπτό (52ο) ήλθε το γκολ για την Ένωση. Λιβάγια και Αραούχο συνεργάστηκαν άψογα κι “έκρυψαν” την μπάλα, ο “Τσίνο” έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Κροάτη κι αυτός έκανε τη δουλειά του, νικώντας τον Επασί κι ανοίγοντας το σκορ.

Στο 54′, ο Αργεντινός έχασε την ευκαιρία για το 0-2! Η σύγχυση των Μεντί και Τριποτσέρη, έδωσε την ευκαιρία στον Αραούχο να πάρει την μπάλα, αλλά ο Επασί μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

 

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της. Ο Γκάλο παρέλαβε την μπάλα μετά την εξαιρετική πάσα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, γύρισε παράλληλα για τον Λιβάγια, ο σκόρερ της Ένωσης έκανε το σουτ, αλλά δεν είχε την ίδια κατάληξη με αυτή του 52ου λεπτού.

Ο Αραούχο κυνηγούσε επίμονα το γκολ. Και αυτό ήλθε στο 66ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν από την εξαιρετική έμπνευση του Τσιντώτα, ο οποίος με εκπληκτικό βολέ έβγαλε τον Λιβάγια σε θέση τετ α τετ, ο Κροάτης επιθετικός έκανε το σουτ, ο Επασί απομάκρυνε αλλά ο Νοτιοαμερικανός από κοντά με αριστερό σουτ έκανε το 2-0.

Στο 80ό λεπτό, ο Αραούχο προσπάθησε να κάνει κάτι πολύ δύσκολο. Σε σέντρα από τα δεξιά έκανε το ανάποδο ψαλίδι αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα και αυτή έφυγε άουτ.

Στο 90′, το δοκάρι στέρησε το 0-3 από τους φιλοξενούμενους. Ο Γκάλο από τα δεξιά γύρισε προς τον Μπακασέτα που περίμενε μέσα στην περιοχή, ο δεύτερος σούταρε απευθείας και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί. Δοκάρι είχε και ο Λεβαδειακός στις καθυστερήσεις.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Χρήστος Μπαλτάς

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Μεντί, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (59′ Σουμπίνιο), Νιάς (55′ Γιακουμάκης), Ομπιόρα, Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί (87′ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ – Φελίπε Ουφάνο): Τσιντώτας, Γκάλο – Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77′ Κονέ), Γαλανόπουλος, Λιβάγια (88′ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (73′ Μπακασέτας), Αραούχο.

 

Γκολ: 52′ Λιβάγια, 66′ Αραούχο

Κάρτες: 36′ Μεντί, 48′ Ζαραδούκας, 64′ Μητρόπουλος, 90’+1′ Τριποτσέρης / 72′ Γαλανόπουλος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X