Αθλητισμός

Είσοδος στα γήπεδα: Στο gov.gr wallet το εισιτήριο – Βήμα – βήμα η διαδικασία

Είσοδος στα γήπεδα: Στο gov.gr wallet το εισιτήριο – Βήμα – βήμα η διαδικασία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

H αγορά εισιτηρίων για τα γήπεδα θα παραμείνει ανεπηρέαστη από τις πλατφόρμες, ενώ με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται η εγγραφή στο gov.gr wallet μέσω της ειδικής πλατφόρμας emep.gov.gr, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος στα νέα μέτρα.

Η νέα διαδικασία εισόδου στα γήπεδα θα περιλαμβάνει μέτρα για τη νομοθεσία, τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία, αλλά και το «κλείδωμα» του εισιτηρίου στο κινητό.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Η αγορά των εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet που προϋποθέτει εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr.

Νομοθέτηση, κάμερες, ταυτοπροσωπία είναι το τρίπτυχο. Μέχρι σήμερα, υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Η λύση είναι με το κλείδωμα του εισιτηρίου στο κινητό μας.

Η αγορά του εισιτηρίου θα συνεχίσει να γίνεται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε το gov wallet είναι η εγγραφή στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας».

Βήμα – βήμα η διαδικασία

μετρα γηπεδα, ταυτοπροσωπια, εισιτηρια

Η διαδικασία εισόδου στα γήπεδα περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  • Το εισιτήριο μεταφέρεται στο gov.gr wallet.
  • Στη συνέχεια σκανάρεται από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου
  • Τέλος το εισιτήριο μπαίνει αυτόματα στο κινητό του χρήστη.

Τα τουρνικέ εισιτηρίων σήμερα λειτουργούν με barcode και qr code, με τον στόχο να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC.

Συγκεκριμένα για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το gov.gr wallet επιτρέπει την έκδοση εισιτηρίων για αυτά, εισάγοντας τον αριθμό του εισιτηρίου και τα στοιχεία του συνοδού του παιδιού, μετά από επιβεβαίωση μέσω αναγνώρισης μέσω SMS.

«Περνάμε το εισιτήριο στο wallet, σκανάρουμε από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου και το εισιτήριο μπαίνει στο κινητό. Σήμερα τα τουρνικέ δουλεύουν με barcode και qr code. Σύντομα ελπίζουμε να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC.

Για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το wallet “βγάζει” τα παιδιά μας. Εισάγουμε τον αριθμό του εισιτηρίου. Το ποιος θα συνοδεύει το παιδί. Βάζουμε το ΑΦΜ του συγγενούς, έρχεται μήνυμα αποδοχής και το εισιτήριο μπήκε στο wallet.

Το wallet κάνει την αναγνώριση και βγάζει το εισιτήριο».

Η Black List στα γήπεδα

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι δημιουργείται μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτόματα θα τον «πετάει» έξω.

Όσον αφορά τα διαρκείας, η υπόθεση συζητείται με τις ομάδες της Super League και αποτελεί ένα θέμα που πρέπει να οριστικοποιηθεί. Τα διαρκείας μπορούν να εισαχθούν άμεσα στο wallet, εφόσον οι ομάδες παράσχουν τη σχετική πληροφορία. Όσον αφορά τη μεταβίβασή τους, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τις ΠΑΕ, καθώς σε τεχνολογικό επίπεδο το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπορεί να το υποστηρίξει.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X