Αθλητισμός

Εισβολή στην Ουκρανία: FIFA και UEFA απέβαλαν τη Ρωσία από… παντού

Εισβολή στην Ουκρανία: FIFA και UEFA απέβαλαν τη Ρωσία από… παντού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα της Ρωσίας εκτός Μουντιάλ. Οι ρωσικοί σύλλογοι εκτός Champions League, Europa League, Conference League και οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ακόμη ένα μέτρο κατά της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία. Αυτή τη φορά από τη FIFA και την UEFA.

«H FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των δυο Ομοσπονδιών, που εξέδωσαν κοινή δήλωση για να ανακοινώσουν τα… μαντάτα για τη Ρωσία.

Η ανακοίνωση FIFA και UEFA

«Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αποφάσεις οι οποίες που προέβλεπαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι η συμετοχή για όλες τις ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές αντιπροσωπευτικές είτε ομάδες συλλόγων, θα ανασταλεί τόσο από τις διοργανώσεις της FIFA όσο και από αυτές της UEFA, μέχρι νεωτέρας.

Αυτές οι αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, από τα αντίστοιχα ανώτατα όργανα λήψης αποφάσεων και των δύο θεσμών για τέτοια επείγοντα θέματα.

Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο εδώ και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X