Αθλητισμός

Ελλάδα – Γεωργία: Το ματς της 10ετίας – Η ομιλία Πογέτ και η 11άδα

Ελλάδα – Γεωργία: Το ματς της 10ετίας – Η ομιλία Πογέτ και η 11άδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Ελλάδας δίνει απόψε (19:00/Alpha, Novasports Prime) το ματς της δεκαετίας, όπως έχει χαρακτηριστεί, με την Γεωργία.

Μια αναμέτρηση όπου κρίνει εισιτήριο στην τελική φάση του Euro 2024. Σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά, θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και, αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Θα είναι και σημαδιακή η συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας καθώς το καλοκαίρι συμπληρώνονται 20 χρόνια από την επική κατάκτηση του Euro 2004. Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει βρεθεί σε ανάλογα παιχνίδια και σαν παίκτης και γνωρίζει πως η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδας φρόντισε να μιλήσει στους παίκτες για να τους βοηθήσει να αποβάλουν τυχόν άγχος. Τους ζήτησε να ξεχάσουν ότι έχουν κάνει και να δουν το ματς σαν ένα ακόμα σημαντικό 90λεπτο που πρέπει να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

«Η σημασία του αγώνα είναι μεγάλη. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να αγωνιστείτε σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Euro. Δεν θα πρέπει, όμως, να έχετε αυτό στο μυαλό σας. Θα πρέπει να το δείτε σαν ένα ματς που θα δώσετε τα πάντα για τη νίκη. Βγάλτε ότι άλλο έχετε σαν σκέψη. Θέλω να παίξετε όπως στο πρώτο ημίχρονο με το Καζακστάν. Να πηγαίνετε πρώτοι στην μπάλα, να έχετε πάθος, να κοιτάτε τις αλληλοκαλύψεις και γενικά θέλω να παίξτε με ψυχή, την ελληνική ψυχή», είπε μεταξύ άλλων.

Το (χωρητικότητας κοντά 54.000 θέσεων) γήπεδο θα είναι κατάμεστο, καθώς οι Γεωργιανοί εξάντλησαν στο άψε-σβήσε τα εισιτήρια τα οποία πήραν στην κατοχή τους, ενώ στο πλευρό της Εθνικής θα βρίσκονται περίπου 600 φίλαθλοι.

Τελευταία φορά που η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, ήταν το Μουντιάλ του 2014. Δύο χρόνια πριν είχε βρεθεί στο Euro 2010, που ήταν και η τελευταία παρουσία της στην τελική φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Αναφορικά με την ενδεκάδα ο Γκουστάβο Πογέτ δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές σε σχέση με αυτή που παρέταξε κόντρα στο Καζακστάν. Έτσι πιθανότατα θα ξεκινήσουν οι: Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μάνταλος – Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X