Αθλητισμός

Ευρωπαϊκή αναγνώριση στην Ελλάδα για το αντι-ντόπινγκ

Ευρωπαϊκή αναγνώριση στην Ελλάδα για το αντι-ντόπινγκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εγγράφως εξέφρασε το Συμβούλιο της Ευρώπης, με επιστολή προς τον γγ Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, την ικανοποίηση για την πρωτοβουλία, την άρτια διοργάνωση και τη φιλοξενία της πρώτης ιστορικής κοινής επίσκεψης αξιολόγησης, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA) σε κράτος-μέλος, με στόχο τον συντονισμό ενεργειών μεταξύ των διεθνών Οργανισμών για τη διαμόρφωση κοινών πολιτικών, ως προς την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας σε θέματα αντι-ντόπινγκ υπήρξε άκρως επιτυχημένη, όπως προκύπτει από την επιστολή που υπογράφει ο επικεφαλής του τμήματος Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, Σεργκέι Κριτσίκοφ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την ενίσχυση των συνεργασιών  των τριών βασικών θεσμικών φορέων (Συμβούλιο της Ευρώπης, WADA και UNESCO), με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας αντίληψης, καινοτόμων πολιτικών και υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων σε όλες τις χώρες, για μια νίκη στη «μάχη» με το ντόπινγκ.

Ο Σεργκέι Κριτσίκοφ δίνει έμφαση στην προθυμία που επέδειξαν οι ελληνικές Αρχές να συζητήσουν εις βάθος και με ειλικρίνεια τα θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του ντόπινγκ και την παροχή βοήθειας από πλευράς υφυπουργείου Αθλητισμού, στοιχεία που είχαν ως αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει η ομάδα αξιολόγησης την επίσκεψη στην Ελλάδα με επαγγελματικό και αποτελεσματικό τρόπο.

«Εντός των προσεχών μηνών θα σας αποστείλουμε την αναφορά μας, η οποία θα συμπεριλαμβάνει σχετικές συστάσεις. Θέτουμε στη διάθεσή σας τους καλύτερους διαθέσιμους εμπειρογνώμονες και ελπίζουμε πως αυτή η πρώτη κοινή επίσκεψη ήταν μόνο η αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας,» καταλήγει ο επικεφαλής του τμήματος Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, Σεργκέι Κριτσίκοφ, στην επιστολή του.

Η τριήμερη συνδιάσκεψη είχε λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της ΓΓΑ, το διάστημα 30 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου και η Ελλάδα είχε την τιμή να είναι η πρώτη χώρα επίσκεψης, της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας, WADA και Συμβουλίου της Ευρώπης. Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του γγ Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, εκπροσώπων του ΕΣΚΑΝ, του Εργαστηρίου Αναλυτικού Ελέγχου Ντόπινγκ, του Εθνικού Κέντρου Αθλητικού Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε), της ΕΟΕ, Ομοσπονδιών, της ΕΛ.ΑΣ. και των τελωνειακών Αρχών ήταν η ίδρυση του ανεξάρτητου ΕΟΚΑΝ (σ.σ. έχει θεσμοθετηθεί με νόμο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί) και ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΣΚΑΝ. Τρόποι ενίσχυσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς και η πρόληψη για το ντόπινγκ μέσω της ενημέρωσης αθλητών, προπονητών, γονέων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπήρξαν επίσης σημαντικά θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν οι συμμετέχοντες σε αυτήν τη συνδιάσκεψη με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μάστιγας της φαρμακοδιέγερσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X