Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: «Χρυσός» ο Βαζαίος, «χάλκινος» ο Χρήστου με πανελλήνιο ρεκόρ

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: «Χρυσός» ο Βαζαίος, «χάλκινος» ο Χρήστου με πανελλήνιο ρεκόρ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική σε 25άρα πισίνα κατέκτησε στο Καζάν ο Ανδρέας Βαζαίος. Ο Έλληνας κολυμβητής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, που τον ήθελαν ως το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, πήρε την πρώτη θέση στον τελικό με χρόνο 1:51.70 και επανέλαβε την επιτυχία του 2019, όταν είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Πίσω από τον πρωταθλητή του Αλέξανδρου Νικολόπουλου τερμάτισαν οι Ιταλοί Τόμας Τσέκον με 1:52.49 και Αλμπέρτο Ρατσέτι με 1:52.75, ενώ την τέταρτη θέση πήρε ο 18χρονος Ούγγρος Χούμπερτ Κος με 1:52.87, που αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης για την κατηγορία εφήβων.

Χάλκινο μετάλλιο με πανελλήνιο ρεκόρ ο Χρήστου

Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ήταν ο Απόστολος Χρήστου. Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε μια θέση στο βάθρο, στα 100μ. ύπτιο στο Καζάν, κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα έκανε άλλη μια εντυπωσιακή κούρσα στον τελικό των 100 μ. ύπτιο (το αγαπημένο του αγώνισμα) και τερμάτισε σε 49.87, που τους έδωσε το χάλκινο μετάλλιο. Η επίδοση είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ που καταρρίπτει το προηγούμενο που κατείχε ο ίδιος (49.98) από τον ημιτελικό. Είναι το τέταρτο ρεκόρ για τον Χρήστου στη συγκεκριμένη διοργάνωση (δύο φορές στα 50 μ. και δύο στα 100 μ. ύπτιο)

Ο Ρώσος Κλίμεντ Κολέσνικοφ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το χρυσό με 49.13 και ο Ρουμάνος Ρόμπερτ Γκλίντα ήταν δεύτερος με 49.31.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X