Αθλητισμός

Η ΑΕΚ κέρδισε Ατρόμητο και τρίτη θέση

Η ΑΕΚ κέρδισε Ατρόμητο και τρίτη θέση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ πήρε…κεφάλι στην κατάκτηση της τρίτης θέσης. Νίκησε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με 1-0. Σκόρερ ήταν ο Αλμπάνης, τρία λεπτά μετά την είσοδό του. Ετσι, η ΑΕΚ έφυγε νικηφόρα από το Περιστέρι με γκολ στο 85′, επικρατώντας 1-0 του Ατρόμητου.

Στην αρχή Ατρόμητος και ΑΕΚ ήταν αρκετά προσεκτικοί στο παιχνίδι, το οποίο θα κρινόταν στο γκολ. Εκατέρωθεν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες για να πετύχουν γκολ, όμως η Ένωση ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη και “καπάρωσε” την τρίτη θέση στην βαθμολογία. Τρίτη φετινή νίκη των “κιτρινόμαυρων” επί της ομάδας του Περιστερίου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Σημαντική η συνεισφορά του Τσόσιτς σε δύο περιπτώσεις, αλλά και του Μπάρκα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε επενέβει για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Με 3-4-3 παρέταξε την ομάδα του ο Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος σε ένα ακόμα ματς δεν είχε τον Μπάλας Μέγερι, ο οποίος είναι τραυματίας και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Θεοδωράκης.  Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας η τριάδα των στόπερ, με τους Κιβρακίδη και Σάκιτς στα δύο άκρα και τους Ούμπιδες, Μάντσον στον άξονα. Ενσικουλού, Κουλούρης, Μανούσος αποτέλεσαν την τριάδα της επίθεσης των γηπεδούχων.

Με τέσσερις αλλαγές στο αρχικό της σχήμα η ΑΕΚ σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και 3-1-4-2 από τον Χιμένεθ, ο οποίος έβαλε γκολκίπερ τον Μπάρκα, τριάδα στην άμυνα τους… γνωστούς Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκη, εξάρι τον Άλεφ, δεξιά τον Γκάλο, αριστερά τον Κλωναρίδη στον άξονα τους Κρίστιτσιτς και Μπακασέτα και στην επίθεση τους Μπογέ και Πόνσε.

Ρυθμός, ευκαιρίες, αλλά μηδέν

Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο, με την πρώτη τελική όμως να ανήκει στον Ατρόμητο και τον Μανούσο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε στο 4′ ο Μπάρκας.

Μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ στο 7′ όταν από την κάθετη του Μπακασέτα στον Κλωναρίδη, ο επιθετικός της Ένωσης από πλάγια θέση πλάσαρε πάνω στον εξερχόμενο Θεοδωράκη και στο 17′ ο ίδιος παίκτης σούταρε αδύναμα μέσα από την περιοχή ο Κλωναρίδης και να μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Στο 22′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο από καλό σημείο, μπλόκαρε ξανά ο Θεοδωράκης.

O Ατρόμητος άρχισε να απειλεί από το 25′ και έπειτα, με τον Ενσικουλού στο 28′ να γυρίζει επικίνδυνα την μπάλα και τον Τσόσιτς να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ πριν φτάσει η μπάλα στον Κουλούρη. Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έχασαν την σημαντικότερη ευκαιρία τους όταν από λάθος εκτίμηση του Τσόσιτς, ο Κουλούρης βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, όμως ο γκολκίπερ της Ένωσης έκανε σπουδαία επέμβαση. Στο 34’η ΑΕΚ είδε τον Έκι Πόνσε να αποχωρεί τραυματίας από το ματς με πρόβλημα στον αριστερό γοφό και τον Λιβάια να περνάει στην θέση του Αργεντινού. Τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους για τον Ατρόμητο, με τον Κουλούρη να σουτάρει χωρίς καλή ισορροπία από την μικρή περιοχή και τον Μπάρκα να σώζει την ΑΕΚ για ακόμα μία φορά.

Δημιουργία Λιβάια, εκτέλεση Αλμπάνης

Οι δύο ομάδες άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο με την ίδια τακτική. 3-4-3 για τους γηπεδούχους και 3-5-2 στην ουσία για τους “κιτρινόμαυρους”. Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη στο 49′, όταν από τη συνεργασία του Κλωναρίδη με τον Μπακασέτα, ο τελευταίος σούταρε από διαγώνια θέση για να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ ο Θεοδωράκης.

Η απάντηση της ομάδας του Κάναντι ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Κουλούρης βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ από τα αριστερά και με διαγώνιο σουτ απείλησε τον Μπάρκα, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.  Μία ακόμα τελική του Κουλούρη στο 57′, όμως και πάλι ο γκολκίπερ της Ένωσης είχε απάντηση στο σουτ που επιχείρησε. Σουτ του Κλωναρίδη στο 60′ δεν ανησύχησε τον Θεοδωράκη, με τον Ατρόμητο να χάνει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 73′. Ο Μπουσουλάτζιτς τσίμπησε τη μπάλα, ο Ουάρντα πάτησε περιοχή σούταρε, όμως ο Τσόσιτς έβαλε σωτήρια το πόδι του αποτρέποντας ουσιαστικά το 1-0. Από τους πιο δραστήριους παίκτες της ΑΕΚ ο Κλωναρίδης, ο οποίος στο 78′ είδε τον Θεοδωράκη να διώχνει με δυσκολία στην κλειστή γωνία και στην επαναφορά η προβολή του Τσόσιτς κόντραρε στους αμυντικούς του Ατρόμητου.

Η λύση για την ΑΕΚ ήρθε στο 85′. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ο Αλμπάνης σκόραρε με εκπληκτικό τελείωμα, έχοντας φύγει στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου με τον Λιβάια να βγάζει μαγική κάθετη πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Οι ενδεκάδες:

Ατρόμητος (3-4-3): Θεοδωράκης – Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας – Κιβρακίδης, Ούμπιδες (62′ Μπουσουλάτζιτς), Μάντσον (81′ Νάτσος), Σάκιτς – Ενσικουλού, Κουλούρης, Μανούσος (68′ Ουάρντα).

ΑΕΚ (3-1-4-2): Μπάρκας – Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης – Άλεφ – Γκάλο, Κρίστιτσιτς (82′ Αλμπάνης), Μπακασέτας, Κλωναρίδης – Μπογέ (74′ Γαλανόπουλος), Πόνσε (35′ Λιβάια).

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X