Αθλητισμός

«Μαγικός» Πετρούνιας: «Αργυρός» στο Παγκόσμιο -Έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες! (vid)

«Μαγικός» Πετρούνιας: «Αργυρός» στο Παγκόσμιο -Έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες! (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Μαγικός» Πετρούνιας: Τρομερή εμφάνιση από τον «άρχοντα των κρίκων» που έγραψε ιστορία με ένα ακόμη μετάλλιο (αργυρό) σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μία φορά γράφει ιστορία!

Ο «άρχοντας των κρίκων» έκανε απίστευτη εμφάνιση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, με συντελεστή δυσκολίας 6.30, έκανε αψεγάδιαστη προσγείωση και συγκέντρωσε 15.066, για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και παράλληλα να κλείσει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

O 32χρονος ολυμπιονίκης κατέκτησε το 4ο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από τα χρυσά του 2015 στη Γλασκώβη, του 2017 στο Μόντρεαλ και του 2018 στη Ντόχα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Μετάλλιο και Ολυμπιακοί Αγώνες

Με την βαθμολογία που συγκέντρωσε, έκοψε τα πόδια στους ανταγωνιστές του, αφού όσον αφορά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς μόνο οι Κινέζοι και ο Βρετανός δεν αγχώνονταν αφού είχαν πάρει πρόκριση μέσω του ομαδικού.

Μόνο ο Κινέζος Γιανγκ ουσιαστικά αποτελούσε εμπόδιο για το χρυσό μετάλλιο, που ήταν το δεύτερο ζητούμενο για τον Πετρούνια σε αυτόν τον τελικό. Ο Γιανγκ έκανε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα και συγκέντρωσε 15.233 για να πάρει το χρυσό.

Είχε μείνει τελευταίος ο Αζέρος Σιμόνοφ που έπρεπε να ξεπεράσει τον Λευτέρη για να του στερήσει την πρόκριση στο Παρίσι. Εκανε εξαιρετικό πρόγραμμα κι αυτός, αλλά δεν μπήκε στα μετάλλια.

H κατάταξη του τελικού
Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.233
Λευτέρης Πετρούνιας 15.066
Χάο Γιου (Κίνα) 14.833
Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.700
Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.666
Βίνσενζ Χοκ (Αυστρία) 14.566
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.433
Χάρι Χέπγουορθ (Μ.Βρετανία) 14.100

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X