Αθλητισμός

Μουντιάλ: Διπλά χαμένοι οι Γερμανοί από την ήττα και τον αποκλεισμό

Μουντιάλ: Διπλά χαμένοι οι Γερμανοί από την ήττα και τον αποκλεισμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διπλά χαμένοι οι Γερμανοί στο μουντιάλ. Αποκλείστηκαν, αλλά έχασαν και 200 εκατ. ευρώ περίπου, γιατί οι εργαζόμενοι δεν εργάζονταν, αλλά έβλεπαν το ματς.  Η χθεσινή ήττα, σύμφωνα με οικονομικούς υπολογισμούς, της Εθνικής Γερμανίας από τη Νότια Κορέα με 2-0 για το Μουντιάλ της Ρωσίας κόστισε στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη γερμανική οικονομία, πέρα από τον αποκλεισμό από τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέχρι και 200 εκατ. ευρώ.

Η… αλμυρή ήττα της Γερμανίας στο Μουντιάλ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, κατά την ώρα έναρξης του παιχνιδιού των Γερμανών εναντίον των Νοτιοκορεατών περίπου το 30% των Γερμανών εργαζομένων εξακολουθούσαν να εργάζονται.

Όπως σημειώνει το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Κολωνίας, αν κάθε δεύτερο άτομο παρακολουθούσε το παιχνίδι, σπαταλώντας κατά μέσο όρο μια ώρα εργασίας, αυτό θα μπορούσε να κοστίσει στη γερμανική οικονομία μεταξύ 130 και 200 εκατ. ευρώ.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η γερμανική οικονομία μπορεί να έχασε ως 200 εκατ. ευρώ από την παρακολούθησε του παιχνιδιού Γερμανίας-Νότιας Κορέας, αλλά στο μέλλον θα κερδίσει περισσότερα, αφού οι εργαζόμενοι δεν θα δουν άλλα μάτς της Γερμανίας στο μουντιάλ, οπότε η οικονομία δεν θα υποστεί μεγαλύτερες ζημιές.

Οι παραπάνω υπολογισμοί βασίζονται σε εκτιμήσεις για το κόστος εργασίας και αργίας στη Γερμανία και ισχύουν για τους εργαζόμενους οι οποίοι – μεταξύ άλλων κριτηρίων – δεν έχουν προγράμματα μερικής απασχόλησης ή βρίσκονται σε διακοπές.

«Έμφραγμα» και αποκλεισμός για Γερμανία! Αγγλία σήμερα – Πρόγραμμα και τηλεοπτικές μεταδόσεις

Ο ειδικός εμπειρογνώμονας του γερμανικού ινστιτούτου, κ. Κριστόφ Σρέντερ, ωστόσο, λέει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και θετικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα από αυτήν την απώλεια. «Δεν είναι πάντα όλα για τα χρήματα, σημασία έχει και η οικοδόμηση του αισθήματος ομαδικότητας μεταξύ των Γερμανών φιλάθλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X