Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Το σοκ του αποκλεισμού στο Champions League και η πρώτη συμμετοχή στο Europa

Μπαρτσελόνα: Το σοκ του αποκλεισμού στο Champions League και η πρώτη συμμετοχή στο Europa
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Μπαρτσελόνα θα συμμετάσχει στο Europa League. Η διοργάνωση αυτή υφίσταται από το 2009, όταν αντικατέστησε το Κύπελλο UEFA, όμως οι Καταλανοί δεν είχαν λάβει ποτέ μέρος αφού η πορεία τους δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ πριν από τις νοκ άουτ φάσεις του Champions League.

Συνέβη φέτος, καθώς μετά την ήττα με 3-0 από τη Μπάγερν Μονάχου, το βράδυ της Τετάρτης (08.12.2021), η «Μπάρτσα» κατετάγη τρίτη στον 5ο όμιλο κι αυτό σημαίνει ότι «μεταφέρεται» στα play off του Europa League.

Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια και 17 «αποκλειστικές» σεζόν στο Champions League, που θα είναι παρούσα στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η τελευταία ήταν την περίοδο 2003/2004 όταν είχε συμμετάσχει στο Κύπελλο UEFA και μάλιστα στην πορεία της αντιμετώπισε τον Πανιώνιο, ενώ έφτασε έως τους προημιτελικούς όπου αποκλείστηκε από τη Σέλτικ.

Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει για πρώτη φορά στην Ιστορία της το τρόπαιο, καθώς μπορεί στο Μουσείο της να υπάρχουν τέσσερα Κύπελλα Εκθέσεων (έως το 1966), όμως ποτέ δεν έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης είτε ως Κύπελλο UEFA είτε ως Europa League.

Τη Δευτέρα (13/12) η Μπαρτσελόνα θα είναι ανάμεσα στις υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού, εάν οι πρωταθλητές Ελλάδας κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στον όμιλό τους στο Europa League.

“Στη Μπαρτσελόνα δεν αξίζει αυτό”

Ο Τσάβι στις δηλώσεις του τόνισε ότι η Μπαρτσελόνα δεν αξίζει να είναι στο Europa League: «Η Μπάγερν ήταν καλύτερη, ανώτερη. Προσπαθήσαμε, πιέσαμε ψηλά, για να τους πάρουμε την μπάλα. Στο πρώτο μέρος θα έλεγα ότι είχαν περισσότερη κατοχή και μας είχαν υποτάξει. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ξεκινά πλέον ένα νέο στάδιο για την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να απαιτήσουμε πολλά περισσότερα από τον εαυτό μας. Αυτό πρέπει να λειτουργήσει σαν μια καμπή, ώστε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Η πραγματικότητά μας πλέον είναι το Γιουρόπα Λιγκ», τόνισε αρχικά ο Τσάβι.

Και πρόσθεσε: «Θα το αντιμετωπίσουμε με όλη την αξιοπρέπεια. Θα δουλέψουμε για να φέρουμε την Μπαρτσελόνα εκεί που της αξίζει, που δεν είναι το Γιουρόπα Λιγκ. Με ενοχλεί που είμαι αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, ότι η πραγματικότητά μας είναι αυτή».

Τέλος ο προπονητής των Καταλανών επισήμανε: «Η Μπαρτσελόνα δεν το αξίζει αυτό. Υπάρχουν πολλές συνθήκες που μας οδήγησαν εδώ. Αισθάνομαι υπεύθυνος. Νόμιζα ότι μπορούσαμε, αλλά δεν ήταν έτσι. Όποιος προσπαθεί ποτέ δεν αποτυγχάνει. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι ο στόχος μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X