Αθλητισμός

Ο ΠΑΟΚ 2-1 νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ και μόνο στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ 2-1 νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ και μόνο στην κορυφή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ασπρόμαυρο” το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Super League, καθώς ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, χάρη σε δύο γκολ του Βούλγαρου επιθετικού και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν είχαν καλό ρυθμό, καθώς οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές και δεν πήραν κάποιο ρίσκο, δίνοντας προτεραιότητα στην αμυντική τους λειτουργία.

 

Το μόνο αξιόλογο ήταν μία καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο 9′, όταν ο Τόμας έκανε την προβολή σε σέντρα που βγήκε από τα αριστερά, αλλά ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε την προσπάθειά του. Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών στην αναμέτρηση. Ο Μπακασέτας έκανε με τη μία το σουτ, έπειτα από πάσα του Αϊτόρ, όμως η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Στο 39′ ο “Δικέφαλος του Βορρά” βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Κουλιεράκη σε εκτέλεση φάουλ, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Έλληνας στόπερ ήταν εκτεθειμένος. Παρ’ όλα αυτά οι “ασπρόμαυροι” κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντεσπόντοφ, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

 

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μουργκ, ο οποίος τροφοδότησε τον Βούλγαρο επιθετικό, που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 43ο λεπτό.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο τελικές στην εστία για τον Παναθηναϊκό από Αράο και Ούγκο, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Κοτάρσκι, που κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του στο φινάλε του 45λεπτου.

 

Πιο πλούσιο σε φάσεις και ρυθμό το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, που δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Σ’ αυτό βοήθησε η άμεση ισοφάριση του Παναθηναϊκού, που στο 51′ έφερε το ματς στα ίσια. Ο διαιτητής εξέτασε το βίντεο για ένα μαρκάρισμα του Τάισον στον Μπακασέτα και έδειξε την άσπρη βούλα, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τα πράσινα, ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1.

Γρήγορα όμως ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε το προβάδισμα, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την κακή αντίδραση της άμυνας του “τριφυλλιού”. Από κλέψιμο και εξαιρετική ομαδική συνεργασία των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου, η μπάλα έφθασε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι και με το δεύτερο προσωπικό τέρμα, πέτυχε το 2-1 στο 56′.

 

Έτσι, οι γηπεδούχοι πήραν την ψυχολογία με το μέρος τους και άμεσα απείλησαν ξανά με ένα σουτ του Μουργκ στο 63′. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του και στο 71′ είχε μία καλή στιγμή μετά από συνδυασμό του Κώτσιρα με τον Μπακασέτα, όμως ο Κοτάρσκι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Κωνσταντέλιας θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 81′, αλλά ο Ντραγκόφσκι έπεσε στη δεξιά του γωνία, κάνοντας μία σωτήρια επέμβαση. Λίγο μετά, το “τριφύλλι” έφθασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος έκανε το σουτ, ωστόσο ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε μία σπουδαία επέμβαση στο 86′, κρατώντας το 2-1 της ομάδας του.

 

ΓΚΟΛ: 43′, 56′ Ντεσπόντοφ / 51′ (πεν.) Μπακασέτας

Κίτρινες: 51′ Τάισον, 53′ Μουργκ, 77′ Μπάμπα, 90’+1′ Κουλιεράκης / 66′ Τζούρισιτς, 79′ Μπερνάρ
Κόκκινη: –
Δοκάρι: –

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (88′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72′ Ζίβκοβιτς), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας (88′ Τζίμας).

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Bαγιαννίδης (66′ Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46′ Μπερνάρ), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Μαντσίνι (89′ Βιλένα), Αϊτόρ (46′ Τζούρισιτς), Μπακασέτας, Γερεμέγεφ (46′ Τσέριν).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2
Πανσερραϊκός – Βόλος 2-2
Κηφισιά – Άρης 0-1

Κυριακή 28 Ιανουαρίου

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X