Αθλητισμός

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς πουλάει την Τσέλσι και δίνει τα λεφτά στον ουκρανικό λαό!

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς πουλάει την Τσέλσι και δίνει τα λεφτά στον ουκρανικό λαό!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η φήμη πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς θα αποχωρήσει από την Τσέλσι, μετά τις κυρώσεις σε Ρώσους μεγιστάνες εξαιτίας της εισβολής και του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ακούγονταν όλο και πιο έντονα τα τελευταία 24ωρα.

Μέχρι που το βράδυ της Τετάρτης (02.03.2022), ο ίδιος ο Ρομάν Αμπράμοβιτς όχι μόνο ανακοίνωσε ότι η Τσέλσι πωλείται αλλά και ότι τα χρήματα που θα πάρει από την πώληση της ομάδας του Λονδίνου, θα τα διαθέσει στον δοκιμαζόμενο από τη ρωσική εισβολή, ουκρανικό λαό και στα θύματα του πολέμου.

Επίσης, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έκανε γνωστό ότι δεν θα διεκδικήσει το περίπου 1,5 δισ. που του χρωστάει ο σύλλογος.

Η δήλωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

«Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, πάντα αποφάσιζα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Στην παρούσα κατάσταση, έχω πάρει την απόφαση να πουλήσω την Τσέλσι, καθώς πιστεύω ότι αυτό θα είναι το καλύτερο για τον σύλλογο, τον κόσμο, τους εργαζομένους, αλλά και τους χορηγούς και συνεργάτες.

Η πώληση δεν θα γίνει με βιαστικές διαδικασίες, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Δεν θα ζητήσω την επιστροφή των δανείων μου προς τον σύλλογο. Δεν ήταν ποτέ θέμα μπίζνες ή χρημάτων για μένα, αλλά θέμα αγνού πάθους για το παιχνίδι και την Τσέλσι.

Επιπλέον, έχω δώσει οδηγίες στους συνεργάτες μου να ιδρύσουν έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, στον οποίο θα δωρίσω όλα τα κέρδη από την πώληση. Ο οργανισμός θα είναι υπέρ όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτό συμπεριλαμβάνει τη διάθεση σημαντικών πόρων για την επείγουσα και άμεση ανάγκη των θυμάτων, καθώς και για την υποστήριξη της μακροχρόνιας αποκατάστασής τους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X