Αθλητισμός

Ρέντη: 50 συλλήψεις και προσαγωγές τη νύχτα οπαδών για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη – Αναζητούνται 60 άτομα

Ρέντη: 50 συλλήψεις και προσαγωγές τη νύχτα οπαδών για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου  Λυγγερίδη – Αναζητούνται 60 άτομα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρέντη -50 συλλήψεις τη νύχτα: Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό των ΜΑΤ, Γιώργο Λυγγερίδη, με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Η επιχείρηση γίνεται με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν έρευνες σε δεκάδες σπίτια.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Ο αριθμός των προσαχθέντων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και άλλα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οπαδική βία.

 

Πιο συγκεκριμένα, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνονται 150 ονόματα ατόμων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 50 άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμη 60.

Οι συλληφθέντες θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να κατηγορηθούν και για άλλα επεισόδια, όχι μόνο για τα δραματικά στου Ρέντη.

 

Το χρονικό
Ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες στη ΜΕΘ. Είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας βόλεϊ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μεταξύ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 7 Δεκεμβρίου 2023, ο 31χρονος αστυνομικός είχε χτυπηθεί στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που φέρεται να εκτόξευσε 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X