Αθλητισμός

Στην κορυφή του NBA oι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid&pics)

Στην κορυφή του NBA oι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid&pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NBA, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Με ηγέτη τον Γιάννη, που σημείωσε 50 πόντους, το Μιλγουόκι επικράτησε με 105-98 των Φοίνιξ Σανς και κατέκτησαν το πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Με μία εμφάνιση βγαλμένη από όνειρο, ο μυθικός Έλληνας σταρ του ΝΒΑ πήρε από το χέρι μια ολόκληρη ομάδα, ένα μεγάλο franchise του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη και το οδήγησε και πάλι στην κορυφή του ΝΒΑ ύστερα από 50 χρόνια. Μετά τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και το «σκούπισμα» απέναντι στους Μπάλτιμορ Μπούλετς, είναι η σειρά του δικού μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να γράψει ιστορία στο Ουισκόνσιν και στο ΝΒΑ και ταυτόχρονα να κάνει περήφανη και ολόκληρη την Ελλάδα!

Μετά από MVP στο ΝΒΑ και MVP σε All Star Game, η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Γιάννη δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και… σιγά μην δεν το κατάφερνε! Στο Game 6 έβαλε το κερασάκι στην τούρτα των φοβερών τελικών έχοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, 50 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μάικ Μπουντενχόλζερ): Τάκερ, Αντετοκούνμπο 50 (16/25 σουτ, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 κοψίματα), Μίντλετον 17 (1), Λόπεζ 10 (8 ριμπάουντ), Χόλιντεϊ 12 (4/19 σουτ, 2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Πόρτις 16 (2), Τιγκ, Κόνατον.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (Μόντι Γουίλιαμς): Κράουντερ 15 (2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Μπρίτζες 7 (6 ριμπάουντ), Έιτον 12 (6 ριμπάουντ), Πολ 26 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μπούκερ 19, Καμίνσκι 6, Κρεγκ, Τζόνσον 3 (1), Πέιν 10 (2).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X