Αθλητισμός

Τέλος ο Γκαρθία από τον Ολυμπιακό

Τέλος ο Γκαρθία από τον Ολυμπιακό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ο Ισπανός τεχνικός Όσκαρ Γκαρθία με μια δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ έκανε γνωστή την απόφασή του. Επίσημα παρελθόν για Ολυμπιακό και Όσκαρ Γκαρθία, με τον Ισπανό να επισημαίνει ότι συμφώνησε να αποχωρήσει από τον σύλλογο, προκειμένου να σχεδιαστεί με ηρεμία η επόμενη χρονιά.

Φυσικά ο Ισπανός τεχνικός είχε και τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, να τελειώσει τη συνεργασία του.

Διαβάστε τη δήλωσή του Ισπανού…

«Αποφάσισα, με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου, να τελειώσουμε σήμερα τη συνεργασία μας, για να δώσω περισσότερο χρόνο στον Σύλλογο να προετοιμάσει με ηρεμία την ερχόμενη σεζόν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και όλους τους εργαζομένους, παίκτες και φιλάθλους της ομάδας, για την αγάπη και τον σεβασμό που μου έδειξαν από την πρώτη μέρα, καθώς επίσης και το επιτελείο μου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στις ερχόμενες σεζόν».

Οι ερυθρόλευκοι ευχαρίστησαν τον Ισπανό για την παρουσία του στην ομάδα και τη συνεργασία που είχαν.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ευχαριστεί τον Ισπανό τεχνικό, Όσκαρ Γκαρθία, για την προσφορά του στον Σύλλογο και του εύχεται κάθε επιτυχία στο μέλλον», αναφέρει.

Ποιος είναι ο Όσκαρ Γκαρθία Τζουνιέντ

Ο Όσκαρ Γκαρθία Τζουνιέντ είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός, και νυν προπονητής ποδοσφαίρου.

Από τον χειμώνα του 2018, είναι προπονητής στη Σούπερ Λίγκα για τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

O 44χρονος τεχνικός είναι παιδί της Καταλωνίας, γεννημένος στο Σαμπαντέλ και ξεκίνησε να κλωτσάει το τόπι στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα από το 1993 έως το 1999, ενώ φόρεσε και τη φανέλα των Αλαμπαθέτε, Βαλένθια, Εσπανιόλ, Γέιδα. Η θέση του ήταν αυτή του μεσοεπιθετικού και το 2005 σταμάτησε την καριέρα του μετά από 274 εμφανίσεις και 57 γκολ.

Ήταν διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της “furja roja”. Ήταν γνωστός για τις επιθετικές του ικανότητες.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2009, όταν έγινε βοηθός στην Εθνική Καταλονία. Αργότερα, υπήρξε προπονητής και για δύο χρόνια στους νέους της Μπαρτσελόνα.

Διακρίσεις, ως προπονητής είχε την περίοδο 2010 – 2012 που εργάστηκε στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη σεζόν 2012-2013 πήγε στο Ισραήλ για να οδηγήσει στον τίτλο την Μακάμπι Τελ-Αβίβ και ακολούθησε η εμπειρία του στην Αγγλία, όταν τη σεζόν 2013-2014 έφτασε με τη Μπράιτον μέχρι τα ημιτελικά των play-offs ανόδου στη Championship και τον αποκλεισμό ακολούθησε η παραίτηση του.

Είχε ένα πέρασμα από την Γουότφορντ και τον Δεκέμβρη του 2015 πήγε στην Αυστρία για λογαριασμό της Ζάλτσμπουργκ, με την οποία κατέκτησε δύο συνεχόμενα νταμπλ. Το Νοέμβρη του 2017 απολύθηκε από τη Σεντ-Ετιέν, μετά την εντός έδρας συντριβή (0-5) από την Λιόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X