Αθλητισμός

Τι ώρα ξεκινάει σήμερα ο Μαραθώνιος

Τι ώρα ξεκινάει σήμερα ο Μαραθώνιος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μαραθώνιος: Όπως είθισται, τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου διεξάγεται ο Αυθεντικός Μαράθωνιος της Αθήνας, στην κλασική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο, και έτσι ο φετινός αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή (13/11).

Η ώρα έναρξης του Μαραθωνίου, των 10 χλμ., των 5 χλμ. και του αγώνα παιδιών

Κατά το πρόγραμμα του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο αγώνας πρόκειται να αρχίσει την Κυριακή (13/11), στις 09:00, και επισημαίνεται ότι όλοι οι τερματισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 17:30. Όσον αφορά στα 10 χιλιόμετρα, ο αγώνας έγινε, το Σάββατο (12/11), στις 17:00 από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη, με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. και όλοι οι τερματισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 18:45.

Ακόμα, ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων θα γίνει την Κυριακή (13/11), με την εκκίνηση να δίνεται στις 08:30 από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη, με κατεύθυνση προς Σύνταγμα και όλοι οι τερματισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10:00. Επίσης, ο αγώνας παιδιών 1,2 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (13/11), με ώρα εκκίνησης τις 10:15 σε τρία διαφορετικά blocks για τις τάξεις ΣΤ’, Ε’ και Δ’ Δημοτικού αντίστοιχα, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τον τερματισμό, περίπου 20 λεπτά αργότερα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης του Μαραθωνίου

Φυσικά, ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας δεν θα μπορούσε να μην είχε τηλεοπτική κάλυψη επόμενως, την Κυριακή (13/11), μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα των 42,195 χιλιομέτρων μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, την Κυριακή (13/11), από τις 08:30 έως τις 12:00, η ΕΡΤ1 και η ΕΡΑ Σπορ θα καλύψουν απευθείας και αποκλειστικά την ιστορική διαδρομή από τον Μαραθώνα μέχρι και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μάλιστα, χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα, αλλά και χώρες του εξωτερικού θα αγωνιστούν για τη διάκριση αλλά και τη μοναδική εμπειρία του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου γι’ αυτό και θα επιστρατευθούν όλες οι υπηρεσίες της ΕΡΤ.

Στην περιγραφή του αγώνα, για την ΕΡΤ1 θα είναι οι Περικλής Μακρής και Νίκος Τσώνης, οι οποίοι θα βρίσκονται σε στούντιο που θα στηθεί για τις ανάγκες του Μαραθωνίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Παράλληλα, θα υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ τόσο από το σημείο εκκίνησης στον Μαραθώνα, όπου θα βρίσκεται ο Τάκης Κουλουμπής, όσο και από τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο από τον Μιχάλη Μανουηλίδη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X