Αθλητισμός

Τουρκία: Αναβολή επ’ αόριστον όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων- Η σχέση του Ερντογάν με τον πρόεδρο που γρονθοκόπησε διαιτητή – Θέλει να τον διώξει από το κόμμα του

Τουρκία: Αναβολή επ’ αόριστον όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων- Η σχέση του Ερντογάν με τον πρόεδρο που γρονθοκόπησε διαιτητή – Θέλει να τον διώξει από το κόμμα του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουρκία: Την αναβολή επ’ αόριστον όλων των αγώνων σε όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Τουρκίας αποφάσισε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας, μετά την επίθεση με γροθιά που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτζού ο διαιτητής του αγώνα με τη Ριζέσπορ.

Στη λήξη της αναμέτρησης με την ομάδα της Ριζούντας, στη 15η αγωνιστική της τουρκικής «Σούπερ Λιγκ», ο πρόεδρος της ομάδας της Αγκυρας, Φαρούκ Κότζα, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και έριξε στο έδαφος τον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ με μια άγρια γροθιά στο πρόσωπο, αφήνοντάς τον με μαυρισμένο μάτι.

Η Ρίζεσπορ είχε ισοφαρίσει 1-1 στις καθυστερήσεις πριν ο Κοτζά μπει στον αγωνιστικό χώρο και επιτεθεί στον Μελέρ.

Η κατάσταση της υγείας του διαιτητή δεν εμπνέει κάποια ανησυχία, σύμφωνα όμως με πληροφορίες βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτζού συνελήφθη και ασκούνται εις βάρος του όλες οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες. Ο Φαρούκ Κότζα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς κατά δήλωσή του αισθάνθηκε αδιαθεσία από την ένταση μετά το επεισόδιο.

Μετά το επεισόδιο συνήλθε εκτάκτως, αργά το βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τουρκίας και αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων.

«Αυτή η άθλια επίθεση δεν έγινε μόνο εναντίον του Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ» δήλωσε ο πρόεδρος της TFF, Μεχμέτ Μπουγιούκεκσι, και έκανε λόγο για «απάνθρωπη και κατάπτυστη επίθεση» που έγινε εναντίον όλων των φορέων του τουρκικού ποδοσφαίρου».

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Τουρκίας, οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον» σημείωσε.

Αναμένονται αυστηρές ποινές σε σύλλογο και πρόεδρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Φαρούκ Κοτσά, πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, «δένονταν» με δεσμό φιλίας, αλλά τώρα ο ηγέτης της Τουρκίας φέρεται να θέλει να τον διώξει από το κόμμα AKP μετά την επίθεση του δεύτερου σε σε διαιτητή που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και «λουκέτο» στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας.

Ο Φαρούκ Κοτσά πρωταγωνίστησε σ’ ένα απίστευτο σκηνικό το βράδυ της Δευτέρας (11/12), καθώς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Ανκαραγκιουτσού με τη Ρίζεσπορ (1-1) για την 15η αγωνιστική της Super Lig, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ!

Οι γηπεδούχοι, στους οποίους αγωνίζονται οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Στέλιος Κίτσιου είχαν πολλά παράπονα απ’ τον διαιτητή για την αποβολή του Αλί Σοβέ στο 50ό λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η κατάσταση «ξέφυγε» εντελώς.

«Σε συντονισμό με την Πολιτεία μας, έχουν κινηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες που τους αξίζουν εναντίον των υπευθύνων και υποκινητών αυτής της απάνθρωπης επίθεσης» προσέθεσε ο πρόεδρος της TFF, προαναγγέλοντας ότι ο υπεύθυνος σύλλογος, ο πρόεδρος του συλλόγου, οι διευθυντές του θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει:
«Καταδικάζω την επίθεση στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ μετά τον αγώνα MKE Ανκαραγκιουτζού -Τσάικουρ Ρίζεσπορ που διεξήχθη απόψε και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ο αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός δεν είναι συμβατός με τη βία. Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία της βίας στον τουρκικό αθλητισμό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X