Διεθνή

Αγριεμένος ο Ερντογάν! “Κεραυνοί” και απειλές για τον Άσαντ

Αγριεμένος ο Ερντογάν! “Κεραυνοί” και απειλές για τον Άσαντ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ερντογάν: Δυσκολίες φαίνεται πως θα περάσουν οι σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν!

Νέοι “κεραυνοί” από τον Τούρκο πρόεδρο και απειλές για νέα χτυπήματα.

Η Τουρκία θα πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία, αν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης και μπορεί να κάνει και χρήση αεροπορικής ισχύος. Αυτή είναι η νέα απειλή που εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μην αφήνοντας έξω από το στόχαστρό του ούτε την (άλλοτε αγαπημένη σύμμαχό του) Ρωσία, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι συμμετέχει στη «σφαγή» αμάχων στη βορειοδυτική Συρία.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πέραν των τουρκικών θέσεων παρατήρησης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, στη Συρία, «βρυχήθηκε» ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το πρωί της Τετάρτης (12.02.2020) στην Άγκυρα. Και ούτε λίγο ούτε πολύ πλήγματα οπουδήποτε (!) στη Συρία!

«Αν υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός στρατιώτη μας σε θέση παρατήρησης ή αλλού, δηλώνω από εδώ ότι θα πλήττουμε τις δυνάμεις του καθεστώτος παντού από σήμερα, ανεξάρτητα από τα σύνορα της Ιντλίμπ ή τις προβλέψεις της συμφωνίας του Σότσι», δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 2018.

«Θα το πράξουμε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απαραίτητα μέσα, στον αέρα ή στο έδαφος, χωρίς να διστάσουμε, χωρίς να επιτρέψουμε οποιαδήποτε χρονοτριβή», τόνισε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα. Η Ρωσία, η οποία διαθέτει μια αεροπορική βάση στη Συρία, ελέγχει εδώ και χρόνια τον εναέριο χώρο της Ιντλίμπ.

«Το καθεστώς και οι ρωσικές δυνάμεις (…) που το υποστηρίζουν επιτίθενται αδιάκοπα σε αμάχους, διαπράττουν σφαγές και αιματοχυσίες», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια σπάνια φραστική επίθεσή του εναντίον της Μόσχας, σημαντικής συμμάχου του συριακού καθεστώτος, αλλά της Άγκυρας, με την οποία πρωτοστάτησαν για τη διαδικασία της Αστάνα για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X