Διεθνή

Αγρυπνία των πριγκίπων: Τα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ «φρουρούν» το φέρετρο

Αγρυπνία των πριγκίπων: Τα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ «φρουρούν» το φέρετρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αγρυπνία των πριγκίπων: Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ τοποθετήθηκε στον καθεδρικό ναό του Σεντ Τζάιλς, στο Εδιμβούργο, μετά από πομπή, με τη νεκροπομπή να συνεχίζεται σύμφωνα με τις παραδόσεις μέχρι την κηδεία στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο βασιλιάς Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ έφτασαν δίπλα στο φέρετρο και ο καθένας πήρε τη θέση του στις τέσσερις πλευρές του φέρετρου, «φρουρώντας» το, σε μια τελετή που είναι γνωστή ως Αγρυπνία των Πριγκίπων. Ησυχία.

Για 10 λεπτά τα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ, δίχως να κρατούν ξίφη, στάθηκαν με τα μάτια χαμηλωμένα κοντά στο φέρετρο. Στη συνέχεια, αποχώρησαν από το ναό και κατά την έξοδό τους χειροκροτήθηκαν από τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να τιμήσουν την βασίλισσα Ελισάβετ.

Αγρυπνία των Πριγκίπων: Η ιστορία πίσω από την τελετή

Η Αγρυπνία των Πριγκίπων χρονολογείται από το 1936. Τότε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 28ης Ιανουαρίου, ο τότε βασιλιάς Εδουάρδος Η’ και τα τρία αδέρφια του, πρίγκιπες Αλβέρτος, Ερρίκος και Γεώργιος, εισήλθαν αθόρυβα στο Γουεστμίνιστερ και φορώντας τις στρατιωτικές τους στολές στάθηκαν δίπλα στο φέρετρο του πατέρα τους, βασιλιά Γεωργίου Ε’.

Εκείνη την ημέρα, πολίτες απέτιαν τον δικό τους φόρο τιμής στον βασιλιά, ωστόσο, εκείνα τα 15 λεπτά ήταν αποκλειστικά για τα παιδιά του.

Ειδικοί σε θέματα του παλατιού είχαν αναφέρει ότι η τελετή αποτελούσε ένα τελευταίο προσωπικό αντίο στον πατέρα τους που άφησε την τελευταία του πνοή.

Τότε, ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε η Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Η τελετή έχει γίνει σε μία ακόμη περίπτωση, μετά τον θάνατο της της βασιλομήτορος Ελισάβετ, μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου τα τέσσερα εγγόνια της είχαν σταθεί δίπλα στο φέρετρο.

Να σημειωθεί ότι εχθές, στην αγρυπνία της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Άννα ήταν η πρώτη γυναίκα που φρούρησε φέρετρο.

Με πληροφορίες Telegraph & Independent

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X