PET

Αιματοβαμμένο έθιμο: Σκότωσαν 1.428 δελφίνια – Η μεγαλύτερη σφαγή που καταγράφηκε στα Νησιά Φερόε

Αιματοβαμμένο έθιμο: Σκότωσαν 1.428 δελφίνια – Η μεγαλύτερη σφαγή που καταγράφηκε στα Νησιά Φερόε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η θάλασσα στα Νησιά Φερόε βάφτηκε κόκκινη από αίμα, καθώς κυνηγοί έσφαξαν 1.428 δελφίνια την περασμένη εβδομάδα, με τις παραλίες να έχουν γεμίσει με πτώματα από τα άτυχα ζωάκια.

Τα σχεδόν 1.500 δελφίνια που δολοφονήθηκαν στα πλαίσια εθίμου, είναι ο τραγικότερος απολογισμός και μία από τις μεγαλύτερες σφαγές δελφινιών που έχουν καταγραφεί ποτέ στο συγκεκριμένο έθιμο.

Το παραδοσιακό ετήσιο κυνήγι είναι γνωστό ως Grindadrap ή Grind στα Φερόε που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα, με 1.000 θαλάσσια θηλαστικά να θανατώνονται ετησίως, όχι μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τα Νησιά που επικαλείται η Daily Mail ενώ χαρακτηριστικό είναι πως πέρσι δολοφονήθηκαν μόλις 35 δελφίνια.

Ανατριχιαστικός είναι και ο τρόπος που αφαιρούν τη ζωή από τα άτυχα λευκά δελφίνια του Ατλαντικού, καθώς τα βγάζουν στα ρηχά και τα καρφώνουν με γάντζους, μαχαίρια και δόρατα ως μέρος της τοπικής παράδοσης, αφού οι κυνηγοί με βάρκες, τα οδηγήσουν προς έναν κόλπο στην ακτή του νησιού Skálafjørður.

Το αποκρουστικό έθιμο έχει κάνει ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων να βρίσκονται στα «κάγκελα» κάνοντας λόγο για «βάρβαρη πρακτική», με τον Χέρι Πίτερσεν, επικεφαλής μιας ομάδας για την προστασία φαλαινών, να καταδικάζει την παράδοση λέγοντας πως στην παραλία, πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι έσφαξαν πάρα πολλά δελφίνια.

https://facebook.com/pallia.justesen/videos/1334762996979859/

Τα αυτόνομα Νησιά Φερόε της Δανίας παραμένουν το τελευταίο έδαφος στην Ευρώπη που επιτρέπεται το κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών με την ομάδα Blue Planet Society να ζητά από τις αρμόδιες αρχές να σταματήσει η ειδεχθής πρακτική που εφαρμόζεται.

Τέλος, η BPS εκτιμά πως ενώ τα θαλάσσια θηλαστικά υποτίθεται ότι τα κυνηγούν για τροφή, τα Νησιά Φερόε, όπου κατοικούν μόνο 53.000 άνθρωποι, είναι απίθανο να απορροφήσουν έστω και ένα κλάσμα αυτής της τεράστιας ποσότητας των δολοφονημένων δελφινιών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X