Διεθνή

Η Αμάλ δικηγόρος δημοσιογράφων που κρατούνται για κατοχή κυβερνητικών εγγράφων

Η Αμάλ δικηγόρος δημοσιογράφων που κρατούνται για κατοχή κυβερνητικών εγγράφων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η γνωστή δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνει εντάχθηκε στη νομική ομάδα που εκπροσωπεί τους δύο δημοσιογράφους του Reuters, οι οποίοι κρατούνται στη Μιανμάρ κατηγορούμενοι για κατοχή απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της.

Η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο στη Ρανγκούν έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο προκειμένου να καθορίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Ουά Λόνε, 31 ετών, και του Κιάου Σόε Οο, 28 ετών, βάσει της νομοθεσίας περί κρατικών μυστικών η οποία επισείει μέγιστη ποινή κάθειρξης τα 14 χρόνια.

Οι δύο δημοσιογράφοι ερευνούσαν για λογαριασμό του Reuters τη δολοφονία 10 μουσουλμάνων Ροχίνγκια στην Πολιτεία Ραχίν της δυτικής Μιανμάρ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων καταστολής του στρατού, οι οποίες έχουν οδηγήσει σχεδόν 700.000 ανθρώπους στο Μπαγκλαντές προκειμένου να γλιτώσουν από το διωγμό.

Οι δικηγόροι των δύο δημοσιογράφων ζήτησαν χθες από το δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες σε βάρος τους.

«Ο Ουά Λόνε και ο Κιάου Σόε Οο διώκονται απλά διότι μετέδωσαν την είδηση. Έχω κοιτάξει το φάκελο της υπόθεσης και είναι σαφές, πέραν αμφιβολίας, ότι οι δύο δημοσιογράφοι είναι αθώοι και θα πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα», δήλωσε η Αμάλ Κλούνεϊ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X