Διεθνή

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για το 2021

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για το 2021
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έναν χάρτη με τις πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψει κανείς το 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η International SOS, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταξιδιωτικής ασφάλειας παγκοσμίως.

Ο διαδραστικός Travel Risk Map «προειδοποιήσει» τους ταξιδιώτες σχετικά με τις περιοχές που είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν ζητήματα ασφαλείας βάσει της απειλής που δημιουργεί η πολιτική βία, η κοινωνική αναταραχή, τα βίαια και μικρά εγκλήματα και, φέτος, ο «αντίκτυπος της πανδημίας».

Οι χώρες διαχωρίζονται χρωματικά σε πέντε επίπεδα κινδύνου: πολύ υψηλό, υψηλό, μεσαίο, χαμηλό και αμελητέο.

Σύμφωνα με την International SOS, η Λιβύη, η Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι τα πέντε πιο επικίνδυνα μέρη στη γη για να επισκεφθεί κανείς το 2021.

Στον αντίποδα, η Γροιλανδία, η Ελβετία, η Σλοβενία, η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Δανία είναι ανάμεσα στις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου σύμφωνα με τον χάρτη.

Ο κίνδυνος στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος στην Ελλάδα, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, χαρακτηρίζεται ως «χαμηλός».

Επίσης, φέτος η International SOS δημιούργησε ένα χάρτη που δείχνει τις χώρες με τις περισσότερες και λιγότερες διαταραχές από την πανδημία του κορονοϊού. Η αξιολόγηση έλαβε υπόψη το υποκείμενο περιβάλλον απειλής για την υγεία και την ασφάλεια, την πρόσφατη δραστηριότητα της πανδημίας Covid-19, τους τοπικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Χώρες που είχαν «υψηλό» αντίκτυπο από την πανδημία είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, η Αυστρία και η Ιορδανία, ενώ η μοναδική χώρα στον χάρτη που φαίνεται να έχει «πολύ υψηλό» αντίκτυπο είναι η Γεωργία.

Σύμφωνα με τον χάρτη, οι χώρες που είχαν «πολύ χαμηλό αντίκτυπο» από την πανδημία είναι η Νέα Ζηλανδία, η Τανζανία και η Νικαράγουα.

Η Ελλάδα είναι στους προορισμούς με «μέτριο» αντίκτυπο από τον Covid-19.

Σε ό,τι αφορά την υγεία, δημιουργήθηκε ένας τρίτος χάρτης, σύμφωνα με τον οποίο οι χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ιατρικών προβλημάτων ή ασθενειών περιλαμβάνουν τη Βενεζουέλα, τη Βόρεια Κορέα, τη Λιβύη, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κορονοϊός: Πώς νιώθεις όταν κάνεις…το εμβόλιο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X