Διεθνή

Brexit: Επίσημο! Αποφάσισε παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 η ΕΕ!

Brexit: Επίσημο! Αποφάσισε παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 η ΕΕ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το ανακοίνωσε –όπως σας είχε προϊδεάσει από νωρίς το πρωί ο eretikos.gr– επίσημα και είναι μια απόφαση που θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τι ανακοίνωσε ο Τουσκ; Την αποδοχή από τους ηγέτες των 27 της ΕΕ του αιτήματος της Βρετανίας για παράταση του Brexit!

Η παράταση δίνεται μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2020, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως έγραψε στο Twitter: «Οι 27 της ΕΕ συμφώνησαν να κάνουν αποδεκτή την παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία αυτή θα εγκριθεί δια περιφοράς της απόφασης στους ευρωπαίους ηγέτες.

Δείτε το tweet του Τουσκ για το Brexit

Τι σημαίνει αυτό;

Ο Μπόρις Τζόνσον ήθελε Brexit με ή χωρίς συμφωνία πριν την λήξη της προθεσμίας. Δηλαδή πριν τις 31 Οκτωβρίου.

Η αντιπολίτευση δεν ήθελε με τίποτα μια άτακτη υποχώρηση κι έτσι τις προηγούμενες εβδομάδες με μια σειρά από… σφαλιάρες στο Κοινοβούλιο, “έδεσε” τα χέρια του Τζόνσον. Και τον “ανάγκασε” να ζητήσει παράταση.

Να σημειωθεί πως ο Τζόνσον είχε απειλήσει μέχρι και με… πρόωρες εκλογές. Κι αυτό σε περίπτωση που δεν του “περνούσε” για Brexit ως τις 31/10/2019.

Αυτό βεβαίως σημαίνει πως τίποτα δεν αποκλείεται στο νησί από εδώ και πέρα. Ο Τζόνσον ανέλαβε την πρωθυπουργία εκφράζοντας την απόλυτη σιγουριά του πως θα φέρει το Brexit χωρίς καθυστερήσεις κι έτσι οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά τον δικαιώνουν…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X