Διεθνή

Brexit: «Παγωμάρα»! «Σχεδόν μηδενικές οι πιθανότητες για συμφωνία»

Brexit: «Παγωμάρα»! «Σχεδόν μηδενικές οι πιθανότητες για συμφωνία»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Γαλλία να έδωσε προθεσμία στη Βρετανία, να καταλήξει σε συμφωνία για το Brexit ως τα τέλη της εβδομάδας, ωστόσο οι αναλυτές θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο deal σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Καθώς ο χρόνος «τρέχει» αμείλικτος σε βάρος της 31ης Οκτωβρίου, ήτοι της επίσημης ημερομηνίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η αβεβαιότητα κορυφώνεται.

Μπόρις Τζόνσον δηλώνει πιστός στη δέσμευσή του για Brexit στα τέλη του μήνα, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως οι Ευρωπαίοι θα συναινέσουν σε ένα παράταση, εάν η πιθανότητα αυτή επιστρέψει στο τραπέζι.

«Οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας αυτή την εβδομάδα είναι σχεδόν μηδενικές», εκτιμά, μιλώντας στο CNBC, ο Mujtaba Rahman, γενικός διευθυντής του Eurasia Group.

Χαμός με το Brexit!

Σύμφωνα με τον ίδιο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι στιγμής, η παράταση του Brexit είναι μονόδρομος. «Ο Μπόρις Τζόνσον θα αναγκαστεί να ζητήσει την παράταση. Το θέμα είναι πόση παράταση ακόμη θα δεχθούν οι Ευρωπαίοι. Θα είναι μέχρι τον Δεκέμβριο; Ή μέχρι τον Ιανουάριο;», διερωτάται ο Rahman.

Από την πλευρά του ο Paul Watters, διευθυντικό στέλεχος της S&P Global Ratings, δηλώνει πως το βασικό σενάριο της εταιρείας δεν προβλέπει Brexit χωρίς συμφωνία.

Ωστόσο, σπεύδει να προειδοποιήσει πως, μπορεί να μην είναι το βασικό σενάριο, αλλά ο κίνδυνος για ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν είναι αμελητέος. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X