Διεθνή

Χαμός στη Νέα Υόρκη από μετανάστες που ζητούν άσυλο

Χαμός στη Νέα Υόρκη από μετανάστες που ζητούν άσυλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες μετανάστες που ζητούν άσυλο, κοιμούνται- για δεύτερη συνεχή ημέρα- έξω από το ξενοδοχείο Roosevelt του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, με τον δήμαρχο της πόλης, Έρικ Άνταμς, να δηλώνει ότι η κρίση «δεν έχει τελειώσει».
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, η Νέα Υόρκη συνεχίζει να αγωνίζεται να χειριστεί τους αφιχθέντες αιτούντες άσυλο και η στέγαση φαίνεται να είναι μόνο ένα από τα πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει.

 

Ο δήμαρχος στη Νέα Υόρκη Έρικ Άνταμς λέει ότι μέχρι στιγμής η πόλη έχει δεχθεί 93.000 αιτούντες άσυλο από την άνοιξη του 2022. Μάλιστα, το CBS NEWS αναφέρει σε δημοσίευμά του χαρακτηριστικά: «Για να οπτικοποιήσουμε τι σημαίνει αυτό, αρκεί ο κόσμος να γεμίσει τις θέσεις του Madison Square Garden σχεδόν πέντε φορές».

Η ένταση που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο φαίνεται να έχει εκτονωθεί αλλά επικρατεί απόγνωση και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι την ώρα που εκατοντάδες συνεχίζουν να περιμένουν να δουν τι θα γίνει.

Χθες Δευτέρα (31/7), υπήρξαν αυξανόμενες εκκλήσεις προς την Ουάσιγκτον να παρέμβει σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως «η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση που έχει δει ποτέ η Νέα Υόρκη».

Κουρασμένοι και απελπισμένοι για ένα μέρος για να κοιμηθούν, δεκάδες συνεχίζουν να κατασκηνώνουν έξω από το ξενοδοχείο Roosevelt. Οι εργαζόμενοι της πόλης μοίρασαν σάντουιτς σε όσους έχουν κατασκηνώσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X