Διεθνή

Χαστούκι στον Ερντογάν από Συρία και Λιβύη

Χαστούκι στον Ερντογάν από Συρία και Λιβύη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Νέο χτύπημα στον Ερντογάν. Ο Ασαντ και ο Χαφτάρ συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα. Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνει η συμφωνία τους είναι και η λειτουργία πρεσβείας της Λιβύης στη Δαμασκό από την κυβέρνηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Αυτό σημαίνει ότι η Συρία αναγνώρισε την κυβέρνηση Χαφτάρ. Στην παλιά πρεσβεία της Λιβύης, έχουν εγκατασταθεί διπλωμάτες της κυβέρνησης του στρατάρχη!

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη Δαμασκό επίσημη αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του  Χαλίφα Χαφτάρ. Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ. Επίσης, είχε συνεργασία με παράγοντες των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Ειδικά οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις για την αντιμετώπισης των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πάντως, ίσως το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία του στρατάρχη Χαφτάρ, ξανάνοιξε την πρεσβεία της Λιβύης, μετά από την απόφαση των δύο πλευρών να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1234479553042579456?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1234479553042579456&ref_url=https%3A%2F%2Finfognomonpolitics.gr%2F2020%2F03%2Fmia-sovari-exelixi-i-syria-anagnorizi-tin-kyvernisi-chaftar-ke-xananigi-tin-presvia-tis-livyis-sti-damasko%2F


Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X