Διεθνή

Δεν παραιτήθηκε τελικά ο Μουγκάμπε…

Δεν παραιτήθηκε τελικά ο Μουγκάμπε…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πολιτική σκηνή της Ζιμπάμπουε εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε (δικτάτορας 93ετών), δεν ανακοίνωσε την παραίτησή του, όπως αναμενόταν. 

Μόλις τελείωσε την ομιλία του, ο ηγέτης των βετεράνων του πολέμου για την ανεξαρτησία της χώρας, Κρις Μουτσβάνγκουα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την καθαίρεσή του από τον προεδρικό θώκο, ενώ κάλεσε και τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Από το 1987 είναι Πρόεδρος της χώρας και ηγείται ενός καθεστώτος, που έχει επανειλημμένα καταγγελθεί διεθνώς για μη σωστό τρόπο άσκησης της εξουσίας…

Οι εκλογές της 31ης Ιουλίου 2013 χάρισαν στον Μουγκάμπε, την έβδομη θητεία του στον προεδρικό θώκο με 61% της «λαϊκής ψήφου» (ο οποίος κατέχει τον τίτλο του γηραιότερου πολιτικού ηγέτη σε ολόκληρη την υφήλιο), ενώ ο κύριος αντίπαλός του Μόργκαν Τσβανγκιράι απέσπασε το 34% καταγγέλλοντας μαζική νοθεία. «Οσοι πληγώθηκαν από την ήττα τους μπορούν να αυτοκτονήσουν αν θέλουν. Αλλά τους προειδοποιώ: ούτε τα σκυλιά δεν πρόκειται να μυρίσουν τη σάρκα τους αν αποφασίσουν να πεθάνουν έτσι» του αντέτεινε ο δικτάτορας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X